20. května 2009 • 21:58

Čeká Galáska poslední zápas kariéry?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Galásek má prý před sebou už jen jeden soutěžní zápas. Podle webové stránky magazínu Kicker se šestatřicetiletý defenzivní záložník Mönchengladbachu chystá po posledním kole tohoto ročníku bundesligy ukončit kariéru.



M Klub si za něj dnes navíc obstaral náhradu a podepsal smlouvu s typově podobným Nizozemcem Marcelem Meeuwisem z Rody Kerkrade.

Když dnes vedení Mönchengladbachu o nové posile informovalo, byl to pro německá média jasný signál: kuloární zvěsti nelhaly, Galásek opravdu po sezoně končí. Za osmadvacetiletého Meeuwise zaplatil Mönchengladbach odstupné okolo 1,5 milionu eur (asi 40 milionů korun) a podle dnešních prohlášení s ním počítá pro příští rok do základní sestavy.

"Všechno ukazuje na to, že Galásek na konci sezony ukončí kariéru," napsaly webové stránky Kickeru, v podobném duchu se vyjádřila i agentura SID. Český středopolař do Mönchengladbachu přišel vloni v prosinci, aby klubu pomohl v boji o záchranu, a jeho mise zřejmě bude úspěšná.

Galásek musel čelit otázkám na možný konec už během tohoto týdne. "Vím, co se bude dít. Ale co přesně, to uvidíme až v sobotu," citoval fotbalistu místní deník Express.Obsáhleji se prý vyjádří až po sobotním zápase s Dortmundem.

"Zatím se nic ven nedostalo a tak to má i zůstat. Teprve po utkání řeknu, zda to byl opravdu můj poslední zápas, nebo jestli po něm ještě něco bude," řekl Galásek Expressu.

ČTK se hráče dnes večer nepodařilo kontaktovat.Do klubu si ho přivedl trenér Hans Meyer, který Galáska dobře znal z předchozího působení v Norimberku. Sudetský Němec, narozený nedaleko od Bíliny, používal Galáska jako svou prodlouženou ruku, na příští sezonu s ním prý ale už nepočítá.

Galásek vyrostl v Baníku Ostrava, odkud si v roce 1996 vyvzdoroval přestup do nizozemského Tilburgu. Nejslavnější období zažil po roce 2000 v Ajaxu Amsterodam, přes Norimberk se pak v roce 2008 vrátil do Baníku, v něm ale vydržel jen půl roku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud