Stanislav Hrabě
13. ledna 2010 • 10:18

AC Milán: Za Džeka dáme Jankulovského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Džeko sem, Jankulovski tam aneb Ulovíme tě za každou cenu! To vzkazuje slavný AC Milán bosenskému útočníkovi do německého Wolfsburgu.



Nabídky se mění každý den a do transferové politiky vstoupil i bývalý český reprezentant. Právě „Jankul“ by prý měl být součástí hráčské kompenzace.

Generální ředitel italského klubu Adriano Galliani nepřipouští možnost, že by Džeko, jenž poznal i českou Gambrinus ligu v teplickém klubu, mohl obléknout jiný dres než červenočerný milánský.

Edin DžekoFoto Archiv Sport


„Opravdu Edina chtějí. Moc ho chtějí,“ potvrdil hráčův manažer Silvano Martina. „Ale nejsou sami, hlásí se i jiní,“ doplnil.

Je to tak, Milánští čelí značné konkurenci, vysoký útočník oslovuje téměř všechny bohaté evropské kluby. Před několika dny vytasila silnou kartu londýnská Chelsea – 36 milionů liber, což v přepočtu převyšuje částku jedné miliardy korun.

AC Milán si však vyhlédnutou oběť nehodlá nechat uniknout. V peněžních sumách nemíní Chelsea nijak předhánět, nabízí proto „jen“ 30 milionů eur (necelých 800 milionů korun) a hráčskou náhradu.

Marek JankulovskiFoto ČTK foto

Jako první lákadlo předhodil nizozemského útočníka Klaase-Jana Huntelaara, tedy slovutného střelce za obávaného kanonýra. Logická výměna. Generální ředitel německého klubu Dieter Höness ovšem na tuto variantu neslyšel. Přišel ale s jinou výzvou: potřebujeme obránce. Hned a zkušené.

Wolfsburgský trenér Armin Veh se na posílení zadních řád před zahájením jarní části bundesligy vysloveně zaměřil. „Musíme s tím něco udělat,“ u vyhodnotil, kde má jeho tým lat,“ nejvíce slabin. A začalo shánění vhodných typů: Brazilec Douglas z nizozemského Twente Enschede, jeho krajan Miranda z FC Sao Paolo, Dán Simon Kjaer z italského Palerma. Zjistil ovšem, že nejjednodušší cesta je využití až chorobného zájmu AC Milán o Džeka a sáhnout do silného kádru italského klubu.

Marek Jankulovski v objetí spoluhráčů z AC Milán.Foto ČTK/AP


A vše nasvědčuje, že protnutí těchto trenérských požadavků může vést k dohodě a k největšímu přestupu zimy. Ředitel německého mistra Höness se už vydal na první schůzku na Apeninský poloostrov, osobně viděl slavné vítězství AC Milán nad velkým rivalem Juventusem Turín na jeho půdě 3:0. A při ní padla konkrétní jména: trenéra Veha by zajímali gruzínský obránce Kachaber Kaladze (31) a bývalý český reprezentant Marek Jankulovski (32).

Bez vlastního přičinění se tak Jankulovski dostává do nejvyšší probíhající fotbalové transakce. Smlouvu má do června 2011, tedy ještě rok a půl, a před časem prohlásil, že po jejím skončení plánuje návrat domů do Baníku Ostrava. Po žádném mezistupni, tedy přestupu do jiného klubu a dokonce země, neuvažuje.

„Rád bych hrál za AC Milán do skončení smlouvy. Bude mi v té době 34 let, což bude můj horizont. Rok 2011 bude důležitý i pro mou rodinu, protože starší dcera končí povinnou školní docházku a mladší půjde do první třídy. Je to ideální čas pro návrat domů a začátek nové části života,“ řekl.

Vysoká přestupová politika mu může jeho představy ovšem zcela změnit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud