17. července 2010 • 12:10

Marek Heinz oblékne dres Ferencvárosu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Marek Heinz, který během léta trénoval se Sigmou Olomouc, přestoupil do Ferencvárosu Budapešť. Ve slavném maďarském klubu podepsal roční smlouvu s roční opcí. ČTK o přestupu informoval hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest Group.



Ofenzivní fotbalista se představí už v páté zahraniční soutěži, hrával v Německu, Francii, Turecku a naposledy za rakouský Kapfenberg.Podle Zíky by měl Heinz být jedním z hráčů, kteří dostanou slavný maďarský klub zpět na historické pozice.

"Klub má anglické majitele, o Marka měl velký zájem nový trenér. Je možné, že ho budou následovat ještě jeden či dva čeští hráči," prozradil manažer.

Za dva týdny třiatřicetiletý Heinz se vrátil z Rakouska už koncem léta a dlouho do vypadalo, že zakotví v rodné Olomouci, s níž se celé léto připravoval na novou sezonu. Nakonec se mu naskytlo zahraniční angažmá, které neodmítnul.

Budapešťský klub bude jeho osmou zahraniční štací. Působil v Hamburku, Bielefeldu, Mönchengladbachu, Galatasaray, St. Etienne, FC Nantes a Kapfenbergu, v české lize vedle Olomouce okusil také angažmá v Ostravě. V reprezentaci má odehráno třicet utkání, vstřelil pět branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud