FOTBALOVÝ INSPEKTOR | Od baru v hospodě vede „fronta až do Kolína“, jak říkají místní. Na tribuně stojí tři chlapi s kamerami a „ostře sledují“ divizní zápas. Alespoň by to tak možná napsal Bohumil Hrabal, který se ve zdejší vlakové stanici zaučoval na výpravčího, a jemuž je tu věnovaná vzpomínková zeď a pamětní deska. Tak tady měl (a možná ještě bude) hrát Tomáš Řepka… Ve středočeské Dobrovici.
„Je dobrá?! Je dobrá?!“ volá s naléhavým dotazem výčepní. Zrovna okusuju klobásu za 40 korun. Je dobrá a celá hned zmizí, jen pálivé papriky, které jsou s klobásou podávané na tácku, zůstanou ležet ladem. Celé je to tady dobré. Na divizi nadstandardní.

Černým štěrkem vysypané parkoviště před vstupní branou FK Dobrovice má dostatečnou rozlohu, kasou projdete za 30 korun (jste-li muž, v opačném případě vám stačí dvacka). A pak už honem na záchod. Cesta z Prahy trvala hodinu a čtvrt a krk byl suchý jako troud.
Bílé kachličky jsou pořád bílé, o mušle i mísu je postaráno. Ačkoliv nejsou záchody v Dobrovici zrovna prostorné, potěší jejich vzhled a fakt, že nechcete do pár vteřin ze samého smradu uniknout.
Hodnocení inspektora deníku Sport |
Stadion 8 Komfort 8 Občerstvení 5 Atmosféra 6 Atraktivita hry 7 Výsledná známka 6,8 |
I ta hospoda by zasloužila „prodloužit“. Tedy alespoň prostor mezi výčepem a vstupními dveřmi.
Když se totiž o poločase naštosuje žíznivé obecenstvo na desítku Gambrinus za 23 korun, nebo Plzeň za 31 korun, zejí modře natřená vrátka dokořán, a když je zima, tak to nepříjemně cítíte, ačkoliv sedíte uvnitř.
A v Dobrovici při prvním jarním kole zrovna zima byla. Jen ne taková, aby domácí útočník ghanského původu Musa Ansuma zamrzl. On je tady největší showman. Lví silou rozbíjí obrany soupeře, i tu Dvora Králové pokořil a prvním gólem v zápase přispěl k vítězství 2:0.
„Muso, dej ještě jednoho,“ žádaly si palčivě fanynky. Další trefu už nejlepší střelec divize C nepřidal. Možná mu vadil déšť, který se spustil nad třítisícovým městečkem.
Divákům stačilo jen zalézt pod střechu na upravenou a uklizenou tribunu zhruba pro 200 lidí. Tady bude možná jednou kopat Tomáš Řepka. Sice jen divizi, ale v pěkném kabátku.
Plánujete rozšířit hospodu na stadionu?
„Už máme hotový projekt, v létě budeme bourat a až přijde stavební povolení, během podzimu bychom měli začít stavět. Bude nová restaurace s VIPkou, nová vjezdová brána s pokladnou. V plánu je ještě umělá tráva.“
David Čáslava, manažer FK Dobrovice