1. března 2013 • 10:55

FRAŠKA! Řepka pokračuje v boji o milion korun. Do divize nejde

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení stopera Tomáše Řepky s divizní Dobrovicí neklapne. Vypadá to, že na jaře se v jejím dresu rozhodně neobjeví. Devětatřicetiletý fotbalista se totiž nehodlá smířit s rozhodnutím arbitrážní komise, podle které má řádně ukončenou smlouvu v Českých Budějovicích. „Byla to fraška, hrozná fraška,“ svěřil se bývalý kapitán Sparty.



Vše se zdálo být vyřešené. Arbitrážní komise FAČR minulý pátek potvrdila, že Tomáši Řepkovi skončila smlouva na jihu Čech k poslednímu prosinci loňského roku. Od vedení Dynama měl navíc příslib, že může odejít kamkoli a zadarmo. O jeho služby se přihlásila divizní Dobrovice, v jejímž dresu se měl objevit už příští víkend v mistrovském zápase.

Tomáš ŘepkaFoto Barbora Reichová (Sport)
Jenže z toho nic nebude. „Ve čtvrtek večer jsme spolu mluvili a Tomáš mi oznámil, že hodlá pokračovat v arbitráži s Českými Budějovicemi, nechce to nechat jen tak být,“ vysvětlil pro iSport.cz David Čáslava, sportovní ředitel klubu.

Přitom ještě před pár dny si byl prakticky jistý, že posilu hvězdného jména už brzy uvítá v kabině. „Byli jsme na všem dohodnutí, čekalo se jen na ukončení arbitráže. Jenže nemůžeme teď nijak zasáhnout, ta možnost tedy asi padá, Tomáš je zatvrzelej a chce se bránit,“ dodal Čáslava.

Samotný Řepka se k celému případu vyjádřil pro server tn.cz. „Byla to fraška. Hrozná fraška. Navíc to dělala paní Fráňová, která zastupuje Spartu Praha, což je taky další paradox. Přišlo mi to jako takové další faux-pas, byla to taškařice,“ okomentoval jednání.

Řepka se nehodlá s rozhodnutím arbitrážní komise smířit a už se proti němu odvolal. „Nevím, jaké mají páky a pravomoce tahle organizace. My jsme tam seděli s právníkem a koukali na sebe, co se to vůbec děje.  Že mi ukončí profesionální smlouvu zrovna tahle komise! Mně to přijde jako nevídaná věc,“ čertil se fotbalista.

Co na odvolání říkají v Českých Budějovicích? „Tak trochu jsme to čekali. Z naší strany se ale vůbec nic nemění, smlouvu s Tomášem Řepkou jsme řádně ukončili, víc to nechceme komentovat. A myslíme si, že i další rozhodnutí dopadne stejně,“ řekl mluvčí klubu Radim Šupka. Spor s fotbalistou už na jihu Čech vůbec neřeší.

Samotný Řepka se zatím nechce nikde vázat, dokud nebude vše definitivně uzavřené. Tvrdí, že se udržuje v kondici a je na jaře připravený hrát. „Jsme spolu domluveni, že se v průběhu sezony ještě ozveme. Třeba v létě,“ říká k tomu Čáslava. Odhadnout, kdy celý spor skončí, si ale netroufá. Tomáše Řepku tak s největší pravděpodobností na jaře v Dobrovici neuvidí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud