7. května 2011 • 20:27

Žižkov jde na Jihlavu s Mikolandou

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr 25. kola druhé ligy uvidí v neděli Žižkov. Na hřiště druhého týmu soutěže zavítá třetí Jihlava. Do bitvy o postup do Gambrinus ligy chystají domácí překvapení – útočníka Petra Mikolandu.



O jednoho kanonýra přišli, tak vytáhli z klobouku dalšího. Fotbalisté druholigového Žižkova se musejí zítra v zápase jara proti Jihlavě obejít bez distancovaného Miroslava Markoviče, nejlepšího střelce soutěže. Jméno jeho náhradníka má však taky patřičný zvuk. A kouzlo velkého příběhu k tomu.

Poprvé po transplantaci ledviny by se mohl v soutěžním utkání objevit Petr Mikolanda!

„Cítím se mentálně i fyzicky úplně v pohodě. Chceme odčinit poslední nevydařený zápas s rezervou Sparty, vyhrát s Jihlavou a všem ukázat, že do ligy patříme,“ hlásí někdejší útočník Slavie, West Hamu United a Mladé Boleslavi.


Mikolandova kalvárie začala v květnu roku 2007, kdy mu vypověděly službu ledviny. Byl odkázán na dialýzu a čekal na dárce vhodného orgánu pro transplantaci. Ledvinu mu nakonec letos v lednu poskytla jeho matka. Teprve po třech měsících od zákroku se však dalo s určitostí říct, že se operace zdařila a Mikolanda se mohl zapojit do tréninku.

„Postupně si přidávám a každý týden chodím na testy. Všechny zatím dopadly skvěle,“ tvrdí šestadvacetiletý fotbalista.

Žižkov už jednou v této sezoně Mikolandův comeback do profesionálního fotbalu s velkou pompou avizoval. Nakonec z něj však sešlo, neboť trenér Martin Pulpit odmítal riskovat zdraví hráče před očekávaným náročným zákrokem. A i tentokrát fotbalistovu euforii i všech lidí kolem něj mírní.

„Je to citlivá věc. V pátek s námi Petr absolvoval první trénink, na celý zápas to z jeho strany zatím určitě není,“ říká Pulpit. „Proberu to s jeho lékařem a na základě předzápasového tréninku se rozhodnu, zdali vezmu Petra proti Jihlavě na lavičku.“

Petr Mikolanda spolukomentoval utkání anglické Premier League
Petr Mikolanda spolukomentoval utkání anglické Premier League

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud