12. června 2018 • 14:05

Sestup z 13. místa. Olympia opouští druhou ligu, bude hrát ČFL v Radotíně

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva, o které se v posledních dnech čile spekulovalo, je oficiálně potvrzena. Olympia Praha nebude hrát v příští sezoně druhou ligu. Místo toho se klub, který ve FNL skončil na 13. místě, stěhuje do Radotína, kde bude bojovat v ČFL. „Potřebujeme stabilizovat klub,“ vysvětlil nepopulární krok řecký majitel klubu Angelos Goulis.



V minulé sezoně se Olympia po postupu do druhé ligy přestěhovala z Hradce Králové do Prahy, kde našla azyl na Strahově. Po roce se žlutočerný klub stěhuje znovu, tentokrát prý na delší dobu. Jeho novým domovem bude Radotín, s kterým se Olympia kvůli jeho tréninkovému zázemí a mládežnické struktuře sloučí. Klub bude vystupovat pod názvem Olympia Radotín.

„Rozhodli jsme se udělat krok zpátky, odhlásit se z druhé ligy a přihlásit do třetí, abychom se mohli lépe připravit. Ne tak hekticky, jako v minulé sezoně,“ prohlásil na dnešní tiskové konferenci šéf a majitel klubu Angelos Goulis. „Teď je to bohužel krok zpátky, ale do budoucna krok dopředu. Hlavně potřebujeme stabilizovat klub.“

Olympia se přitom ve druhé nejvyšší soutěži zachránila, sezonu zakončila na 13. místě. Po administrativním sestupu o patro níž je jasné, že kádr, v němž byla spousta cizinců především z Řecka a Kypru, dozná citelných změn.

„Odejde polovina kluků a z té druhé poloviny možná ještě půlka. Uvidíme,“ prohlásil trenér Oldřich Pařízek, který bude u týmu pokračovat. S cílem okamžitě postoupit však do nové sezony nepůjde, příští ročník by měl být pro Olympii Radotín stabilizační.

„Třetí liga je těžká, ale už jsme v ní byli a myslím, že to zvládneme. A že nejpozději přespříští sezonu budeme zpět ve druhé lize,“ dodal Goulis.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud