25. dubna 2009 • 12:11

Hradec si zastřílel v Sokolově

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sokolovští fotbalisté prohráli s Hradcem Králové 1:4. Hosté už po dvanácti minutách vedli o dvě branky a zápas již nepustili z rukou. Fotbalistům B-týmu pražské Sparty zachránil bod v utkání se Slováckem střídající Kadlec.



V páté minutě poslal Východočechy do vedení hlavou Dvořák a o sedm minut později to bylo už 0:2, když se po rohovém kopu ve vápně nejlépe zorientoval Karal a dopravil míč za brankovou čáru. Čuprův odkop už přišel pozdě.

I přes špatný vstup do zápasu měli domácí fotbalisté více ze hry. Hrálo se prakticky jen na hradecké polovině, ale útočné snažení Sokolova bylo neškodné. S centry si pozorná hradecká obrana snadno poradila a posílala míče vpřed do nebezpečných protiútoků. V 39. minutě jeden z nich skončil faulem na pronikajícího Dvořáka a penaltu s jistotou proměnil Fischer.

Do druhého poločasu nastoupili Sokolovští s ještě větší aktivitou, avšak ohrozit branku Hradce stále nedokázali. Záblesk naděje přišel až v 60. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil kapitán Pilař.

Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale další kýžené snížení nepřišlo. Naopak z jediné střely v druhém poločase přidal Hradec Králové čtvrtou branku, když v 89. minutě skóroval Zinke.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Sokolov - Hradec Králové 1:4 (0:3)
Branky: 60. Pilař - 5. Dvořák, 12. Karal, 39. Fischer z pen., 87. Zinke. Rozhodčí: Hrubeš - Hojsík, Koval. ŽK: Kura, Habai, Salák - Poděbradský, Nemček. Diváci: 1540.
Sokolov: Ilizi - Kaplan (46. Šmerda), Kura, Knakal, Čupr (70. Salák) - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček (42. Habai) - Jirouš, Duchnič. Trenér: Hejret.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Chleboun, Wozniak, Kasálek - Rezek (71. Pacák) - Pilař (76. Zinke), Karal, Nemček, Fischer - Dvořák (89. Bukač). Trenér: Kotal.


Kadlec zachránil sparťanskému béčku remízu

Branka střídajícího Jana Kadlece krátce po příchodu na hřiště zachránila fotbalistům B-týmu pražské Sparty bodový zisk v utkání se Slováckem. V 24. kole druhé ligy remizoval nečekaný semifinalista domácího poháru v Praze 1:1.

První gólová šance se zrodila v 13. minutě, kdy se po rychlé kombinační akci Slovácka dostal k zakončení Sládek a tvrdou střelou trefil tyč. Následnou dorážku pak zablokoval vlastním tělem Sus.

O čtyři minuty později však již sparťanská obrana kapitulovala. Po další rychlé akci poslal přesnou přihrávku napříč pokutovým územím Perůtka a Cleber z voleje prostřelil Švengera.

V 22. minutě se po autovém vhazování dostal ke střele Jeslínek a jeho pokus hostující obrana na poslední chvíli tečovala těsně mimo branku. Po následném rohovém kopu zkoušel štěstí Podaný, brankář Filipko ale míč skvělým zákrokem vyrazil.

Blízko vyrovnání byli svěřenci trenéra Svobody za další dvě minuty, kdy si po faulu na Folprechta postavil míč na značku pokutového kopu Jakub Rada. Tvrdou přízemní střelu však poslal jen do tyče.

Vytouženého vyrovnání se domácí dočkali až v 65. minutě, kdy si na Glaserův centr naskočil střídající Kadlec a po odrazu od tyče dopravil míč do sítě. Vstřelený gól přinesl na kopačky sparťanů uklidnění, obrana Slovácka je však do dalších šancí příliš nepouštěla.

Skóre se naopak mohlo změnit na druhé straně, když se v 80. minutě kolem svého strážce obtočil aktivní Sládek, jehož střelu však Švenger vyrazil. A když se v závěru neujaly ani další náznaky šancí domácích fotbalistů, skončilo rušné utkání remízou 1:1.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Sparta B - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 65. J. Kadlec - 17. Cleber. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Krob - Kubáň, Cleber. Diváci: 256.
Sparta B: Švenger - Valíček (46. Glaser), Sus, Hejda, Krob - Droppa, Rada, Folprecht, Podaný - Jeslínek (59. J. Kadlec), Třešňák (81. Belaid). Trenér: Svoboda.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Cleber, Kordula (69. Görner), Němčický - Perůtka, Ondřejka, Stýskala (73. Kazár), Randa - Šimáček, Sládek (84. Holub). Trenér: Mazura.


Třinec porazil Ústí nad Labem Malířovým gólem 1:0

Třinečtí fotbalisté porazili Ústí nad Labem 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 19. minutě záložník Malíř.

V Třinci byly k vidění dva rozdílné poločasy. První byl zcela v režii domácích, kteří svou herní převahu také korunovali gólem Malíře, jenž po akci Zbončáka s Hanusem obstřelil vyběhnuvšího ústeckého gólmana Nováka. Předtím ovšem krátce po sobě zahodili další vyložené šance Hupka s Veselým.

Po změně stran však uspokojený domácí tým značně polevil a nebýt skvělého výkonu brankáře Lipčáka, mohli hosté výsledek otočit. Své šance však neproměnili a Třinec tak po výhře v Jihlavě zůstal na vítězné vlně. Třemi body navíc domácí hráči oddálili hrozbu sestupu.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 19. Malíř. Rozhodčí: Býma - Čecháček, Santarius. ŽK: Zbončák, Hanus - Dvořák, Franc. Diváci: 1276.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Chlebek, Zbončák - Malíř, Hupka, Hanus (88. Šalamoun), Ceplák (53. Fizek) - Veselý (53. Joukl), Doubek. Trenér: Cviertna.
Ústí: Novák - Kaňa (46. Škoda), Valenta, Džuban, Dvořák (71. Karlík) - Rudnickij, Martykán, Šmrha, Benčík (37. Franc) - Pilík, Nádeníček. Trenér: Habanec.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud