29. října 2012 • 21:34

Na mrazivém Vyšehradě se urodila remíza mezi Bohemians a Libercem

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

14. kolo Juniorské ligy nabídlo divákům v mrazivém pondělním odpoledni duel dvou celků ze spodní půlky tabulky. Bohemians 1905 přivítali na vyšehradském umělém trávníku mladé fotbalisty Slovanu Liberec. Oba týmy nabídly rychlý ofenzivní fotbal, plný důrazných osobních soubojů, který diváky bavil až do posledních minut. Mladíci ze severu Čech sice v utkání dvakrát vedli, zápas ale přeci jen skončil spravedlivou remízou.



Úvodní minuty patřily hostům z Liberce, kteří si díky lepšímu pohybu a nepřesnostem ve hře Bohemky vytvořili mírný tlak. První vážnější ohrožení branky měli však na svědomí domácí fotbalisté, konkrétně Jan Jiskra. Jeho pokus ze třetí minuty brankař Kolář bezpečně pokryl.

Oba týmy od počátku přistoupily k aktivnímu pojetí hry a k vidění byla spousta osobních soubojů především ve středu hřiště, kde se bojovalo nejvíce v prvních minutách. Mírnou převahu Liberce zužitkoval v 11. minutě Daniel Dydowicz, kterému parádně namazal do vápna Vladimír Coufal - 0:1 pro Liberec.

Po vstřelené brance se Klokanům nepodařilo vymanit z mírného libereckého tlaku. Snažili se tedy alespoň hrozit z rychlých protiútoků. Liberec se ale mohl spolehnout na kvalitní práci defenzivní čtveřice. Obrana Severočechů si vybrala první slabší chvilku až ve 27. minutě a hned z toho byl vyrovnávací gól Bohemky. Po standardní situaci rozehrané ze středu hřiště se trefil Jiří Ptáček – 1:1.

Vyrovnávacímu gólu přihlížel i trenér libereckého „Áčka“ Jaroslav Šilhavý. Byl tedy i svědkem zlepšeného výkonu hráčů Bohemky, kteří po vstřelení branky přidali na přesnosti i agresivitě a do konce poločasu byl fotbal vyrovnaný bez vážnějších šancí na obou stranách.

Jak první poločas skončil, tak druhý začal. Rychlý pohledný fotbal, na který se dalo koukat, bavil diváky i po přestávce. Trochu lépe do druhého dějství vstoupili zelení, kteří si vynutili několik standardních situací po faulech soupeře. Udeřilo ovšem na druhé straně, tedy ve vápně Bohemky. Jánošík byl faulován v šestnáctce a Daniel Dydowicz nařízenou penaltu bezpečně proměnil – 1:2.

Následný tlak domácích byl narušován častým střídáním a ostrými fauly, za které vidělo několik hráčů žluté karty. Klokani však přeci jen vytěžili vyrovnání ze svého závěrečného tlaku. V 90. minutě se po centru od pravé postranní čáry prosadil opět Jiří Ptáček a stanovil konečný a spravedlivý výsledek – 2:2.

Bohemians 1905 – Liberec  2:2 (1:1)

Branky: 27. a 90. Ptáček - 11. a 73. (pen.) Dydowicz. ŽK: Jiskra, Patka, Žaloudek, Šumský - Coufal, Kmoníček, Beníšek. Rozhodčí: Bílek - Dobrovolný, Koval.
Bohemians 1905: Starczewski - Trýzna, Egert, Žaloudek, Ptáček, Živný, Rein (69. Šplíchal), Šumský, Petlička (55. Šebek), Jiskra (76. Maxa), Potočný.

Liberec: Kolář - Beníšek, Patka, Karamatič, Coufal, Jánošík (73. Černý), Daniel (79. Sackey), Soběslav, Drobílek (86. Šulc), Kmoníček (73. Leibl), Dydowicz.
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud