13. listopadu 2012 • 20:18

Hráčem 16. kola Juniorské ligy se stal jablonecký talent Josef Just

Autor: František Borek, juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ocenění pro Hráče kola Juniorské ligy zamířilo na sever Čech. Anketu, která se již pomalu stává tradicí po každém odehraném kole, ovládl jablonecký útočník Josef Just. Dvacetiletý talent se na demolici Jihlavy 5:0 podílel jednou vstřelenou brankou a navíc měl v dalších třech výrazné slovo.



Jablonecký útočník Josef Just patří mezi nejtalentovanější hráče nejen severočeského klubu, což dokazuje i v Juniorské lize, kde byl v šestnáctém kole zvolen Hráčem kola. Na vítězství svého týmu nad Jihlavou 5:0 se podílel jedním gólem, na dalších třech měl velkou zásluhu a měl několik dalších příležitostí, které však neproměnil. V Juniorské lize má po šestnáctém kole na kontě šest gólů.

Jak jste byl spokojen se svým výkonem?
Spokojen jsem byl částečně, hlavně tedy druhý poločas. V tom prvním jsem nehrál až tak dobře, ale ve druhém se mi dařilo.

Dal jste gól, u dalších jste asistoval. Jak se ten váš gól seběhl?
Simerský výborně vyvedl z pozice stopera míč z naší poloviny až do vápna a našel mě dlouhým přetaženým centrem. Já jsem si jej zpracoval, naznačil střelu, dal si míč kolem beka a levačkou prostřelil gólmana.

Měl jste ale další příležitosti. Co chybělo, aby skončily brankami?
Máte pravdu, v prvním poločase jsem měl dvě šance, kdy gólman vyběhl a zmenšil mi úhel a já ho vždy trefil. Při šanci ve druhém poločase mi naopak scházela přesnost i razance.

V Juniorské lize máte na kontě šest branek. Jste s tím spokojen?
Myslím si, že bych měl dávat víc gólů, jelikož hraji podhrotového nebo krajního záložníka. Proti Jihlavě jsem mohl dát i víc gólů, šance jsem měl i v předešlých zápasech, ale někdy to hold neproměním.

Stal jste se Hráčem kola. Co to pro vás znamená?
Jsem rád, že jsem získal takové ocenění. Znamená to pro mě hodně, protože tam byli i hráči, co možná hráli lépe a dali tři góly, takže jsem za to rád.

Jaký máte názor na Juniorskou ligu?
Myslím si, že se jedná o kvalitní ligu. Svým způsobem se hraje ještě dorostenecký fotbal, je tu mnoho výborných fotbalistů a chodí hrát i ti zkušenější. Je to o hodně rychlejší než třetí až první liga, což říkají i kluci z A-týmu, kteří chodí s námi hrát. Ale celkově je to kvalitní liga a dobrý nápad.

Jaký je váš fotbalový sen a vzor?
Můj velký fotbalový sen je si zahrát v zahraničí, nejlépe Německo, Anglie. Fotbalový vzor mám jeden, a to Cristiana Ronalda z Realu Madrid.

 

Roman Skuhravý

trenér juniorského týmu Jablonce

„Dva roky si od něj hodně slibujeme a doufám, že Juniorská liga jej posune k velkému fotbalu. Pepa je rychlostně vybavený, pracovitý hráč, který nemá problém zahrát levou nebo pravou nohou. Může hrát na jakékoliv pozici od kraje zálohy, podhrotu až po hrotového hráče. Myslím si, že je to komplexní hráč, který má ještě věkem problém v udržení stálé výkonnosti, ale to je u těchto mladých hráčů úplně normální.“

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud