18. února 2013 • 22:17

Duel sousedů v tabulce dopadl lépe pro Teplice

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

18. kolo Juniorské ligy nabídlo na Vyšehradě pikantní duel sousedů ze spodních příček tabulky. Teplice přijely bojovat o první jarní body na půdu Bohemians 1905. Vyrovnaný zápas rozhodla lepší efektivita hostů v druhém poločase, kdy se jim podařilo dvakrát prolomit obranu domácích.



Zápas začala obě mužstva velmi aktivně. Z hráčů bylo cítit, že nikdo nechce udělat chybu a zkomplikovat tak cestu svého týmu za prvními jarními body. K vidění byla spousta důrazných soubojů ve středu hřiště a fyzicky velmi náročný fotbal z obou stran. Mladíci trenérům dokazovali, že po kondiční a taktické stránce se přes zimu rozhodně nezhoršili.

S plynoucím časem však stále nepřicházely gólové příležitosti. Hostujícím obráncům nejvíce komplikoval život rychlonohý Havel, který přišel vypomoci z A-týmu Bohemky. Hosté hrozili především z rychlých protiútoků, se kterými si domácí obrana zatím věděla rady. Ve 21. minutě se mohl mezi střelce zapsat slovenský útočník Špilár, jeho akrobatické zakončení ale brankař Lukáč zkrotil v rukavicích. Do konce poločasu už aktéři zápasu promrzlým divákům další výraznější vzrušení nenabídli, v poločase tedy platilo skóre 0:0.

V průběhu druhého poločasu začala hra nabírat na tempu a útočné akce se přelévaly ze strany na stranu. Jako první zahrozili hosté. V 53. minutě rozehrál Krátký volný kop z hranice vápna a ve skrumáži těl před brankou si míč našel cestu na kopačky Šaldy. Kapitán Teplic ale k velké smůle hostů trefil pouze svého spoluhráče Kulhánka. Na druhé straně, při jednom se svých výpadů do teplické obrany, přetlačil Havel obránce a předložil míč nabíhajícímu Jiskrovi. Ten se však místo okamžité střely pokusil o zpracování a tím přišel o výhodnou pozici. Z následného závaru domácí nic nevytěžili.

V 65. minutě zafungovalo fotbalové pravidlo: „Nedáš – dostaneš“. Marek Strada po rychlém protiútoku a chybě domácí obrany poprvé prostřelil gólmana Starczewského – 0:1. Klokani se za žádnou cenu nechtěli smířit s porážkou a vrhli veškeré síly do útoku. Tím se však pro teplické rychlíky otevírala zajímavá okénka v obraně domácích.

Junioři Bohemians si proti skvěle bránícím Teplicím nedokázali vytvořit žádné výraznější šance, spíše naopak se hosté, pomocí rychlých brejků, začali dostávat do mírného tlaku. Tento tlak vyvrcholil v 82. minutě. Tomáš Bubeníček zpečetil vítězství hostů druhým gólem do sítě Bohemky. Teplice tak získaly velmi důležité venkovní vítězství na úvod jarní části sezóny.

Bohemians 1905 – FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 65. Strada, 82, Bubeníček. Rozhodčí: Orel – Arnošt, Hock.
Bohemians 1905: Starczewski – Živný, Žaloudek, Kouba, Egert, Košata, Šedivý (58. Trýzna), Špilár (62. Bilas), Jiskra, Šumský, Havel.
FK Teplice: Lukáč – Krátký, Šalda, Filip, Bubeníček – Polák, Soukup (68. Vošmik) – Strada (88. Gabčo), Kulhánek (90. Mel. Shkreta), Hlaváček (83. Kopas) – Kodeš (86. Špírek).
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud