4. října 2017 • 18:21

Zlín je v osmifinále MOL Cupu. Výhru s Pískem trefili Diop a Bartolomeu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína vykročili za obhajobou triumfu v domácím poháru MOL Cupu výhrou 2:0 na půdě třetiligového Písku. Dohrávku 3. kola soutěže rozhodli pro favorita a účastníka skupiny Evropské ligy svými góly Senegalec Dame Diop a Robert Bartolomeu. V druhém dnešním utkání Slovácko zvítězilo v druholigovém Ústí nad Labem rovněž 2:0.



Zlínský trenér Páník dal poprvé šanci náhradnímu brankáři Zlámalovi a zamíchal se sestavou i na několika postech v poli. Osmý celek třetí ligy vzdoroval "Ševcům" téměř celý první poločas a dostal se i do několika slibných šancí. Jenže žádnou neproměnil a ve 40. minutě po Bartolomeuově přihrávce snadno doklepl míč do domácí sítě Diop.

V 58. minutě pak Bartolomeu vystřelil z dálky a jeho pokus zapadl pod břevno písecké branky. Závěr zápasu a postup si už Zlín, který díky vítězství v minulém ročníku poháru prošel přímo do skupiny Evropské ligy, s přehledem pohlídal.

Třináctý tým druhé ligy Ústí nad Labem drželo proti favoritovi bezbrankový stav déle než Písek proti Zlínu. Slovácko v první půli navázalo na gólové trápení z nejvyšší soutěže a o postupu rozhodlo až po změně stran.

Nejprve v 53. minutě po Havlíkově střele do brankové konstrukce dorazil míč do sítě Vlastimil Daníček a za sedm minut přidal pojistku krátce po příchodu na trávník střídající Jakub Petr. Slovácko v soutěžním utkání zvítězilo poprvé od 12. srpna a po šesti zápasech.

Program 3. kola poháru uzavře ve čtvrtek souboj ligového lídra Plzně s finalistou minulého ročníku MOL Cupu a vedoucím týmem druhé ligy Opavou.

Zleva Michal Rendla z Písku, Lukáš Železník ze Zlína a Ondřej Běloušek z Písku
Zleva Michal Rendla z Písku, Lukáš Železník ze Zlína a Ondřej Běloušek z Písku

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud