Jakub Dvořák
2. dubna 2019 • 21:00

Drchal po dramatu: Věřil jsem, že šance přijde. Na penalty jsem se těšil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel místo nevýrazného Benjamina Tetteha, aby rozhýbal sparťanský útok. Zadání od trenéra Zdeňka Ščasného? Dát Teplicím gól! A Václav Drchal jej ve čtvrtfinále MOL Cupu splnil rovnou dvakrát. Nejdříve v nastaveném čase poslal zápas do penaltového rozstřelu a v něm následně patřil k úspěšným sparťanským střelcům. „Šel jsem do zápasu s tím, že ho můžeme vyhrát. A věřil jsem tomu do poslední chvíle,“ řekl mladý střelec po postupu.



Rvát se na hrotu. Nepříjemně větrat teplickou defenzivu a hlavně vstřelit gól. To, co Spartě v úterním čtvrtfinále MOL Cupu během prvního poločasu nedopřál na hrotu Benjamin Tetteh, splnil do puntíku v tom druhém jeho o dva roky mladší spoluhráč.

„Byl to hrozně těžký zápas. Plno soubojů a hrálo se nahoru dolů. Já však čekal, že šance přijde,“ tvrdil Drchal.

A přišla. V 121. minutě Kanga ve skrumáži prostrčil míč do vápna a tam si jej našel právě energický útočník. Teplickému brankáři Divišovi nedal šanci a poslal duel do penaltového rozstřelu.

V něm byl sparťanský forvard jedním ze čtyř hostujících hráčů (Zahustel, Frýdek, Kanga), kteří pokutový kop proměnili. O tom, že by jakožto 19letý junák měl cítit nervozitu, však odchovanec Letenských vůbec nepřemýšlel.

„Naopak. Na penaltu jsem se strašně těšil, takže jsem byl rád, že jsem si ji mohl kopnout. Obecně je rád zahrávám a v áčku Sparty jsem tuhle příležitost ještě neměl. Teď přišla a byl jsem moc rád,“ překvapil mladý útočník.

To jeho spoluhráč z branky Milan Heča, který nahradil Florina Nitu a na jaře si připsal první soutěžní start, se na rozstřel už tolik netěšil.

„Penalt jsem zatím moc nechytil, nejsem na ně žádný expert, takže je v oblibě zrovna nemám, ale nevadí mi to,“ řekl po utkání.

Daleko víc než dvě inkasované penalty jej mrzely obdržené branky během hry. Nejdříve jej hlavou po centru překonal stoper Michal Jeřábek a následně po vysokém míči další obránce Jan Hošek.

„Trefili to fakt dobře. Nevím, jestli skákali sami, nebo jsme je hlídali. Ale třeba u druhého gólu Radakovič na teplickém hráči přímo visel a stejně se mu povedlo vstřelit branku. My jsme věděli, že standardky jsou jejich silná zbraň a přesto jsme z nich dvakrát inkasovali,“ kroutil hlavou Heča.

„Ale cílem bylo postoupit, to jsme splnili. Pro lidi to byl super zápas, pro nás spíš se šťastným koncem,“ dodal sparťanský gólman.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Góly

Domácí: 90+2. Jeřábek (Kučera), 100. Hošek (Kučera)

Hosté: 75. Plavšić (Kanga), 120+1. Drchal (Kanga

Sestavy

Domácí: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka – Soungole (81. Hošek), Kučera – Hora (K), Žitný (63. Bezdička) – Jindráček, Trubač (73. Radosta) (118. Ljevakovič).

Hosté: Heča – Chipciu (96. Zahustel), Štětina, Costa, Hanousek – Hložek, Sáček (88. Radaković), Frýdek (K), Kanga, Karlsson (70. Plavšić) – Tetteh (46. Drchal).

Karty

Domácí: Trubač, Soungole, Bezdička, Vondrášek, Jeřábek, Diviš

Hosté: Costa, Plavšić, Frýdek

Rozhodčí

Orel – Kubr, Hock

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

7361 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud