2. dubna 2019 • 19:48

MOL Cup: Teplice – Sparta 2:3 po pen. Favorita spasil mladík Drchal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty ve čtvrtfinále českého poháru MOL Cupu porazili v penaltovém rozstřelu Teplice a po třech letech postoupili do semifinále. Hosté dnes na Stínadlech vedli po brance Srdjana Plavšiče, domácí ale v nastavení srovnali zásluhou Michala Jeřábka a do vedení je v prodloužení poslal Jan Hošek. Pár sekund před koncem ale Václav Drchal zařídil penaltový rozstřel, ve kterém hosté uspěli 4:2.



Góly

Domácí: 90+2. Jeřábek (Kučera), 100. Hošek (Kučera)

Hosté: 75. Plavšić (Kanga), 120+1. Drchal (Kanga

Sestavy

Domácí: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka – Soungole (81. Hošek), Kučera – Hora (K), Žitný (63. Bezdička) – Jindráček, Trubač (73. Radosta) (118. Ljevakovič).

Hosté: Heča – Chipciu (96. Zahustel), Štětina, Costa, Hanousek – Hložek, Sáček (88. Radaković), Frýdek (K), Kanga, Karlsson (70. Plavšić) – Tetteh (46. Drchal).

Karty

Domácí: Trubač, Soungole, Bezdička, Vondrášek, Jeřábek, Diviš

Hosté: Costa, Plavšić, Frýdek

Rozhodčí

Orel – Kubr, Hock

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

7361 diváků

Sparta o víkendu po šesti výhrách poprvé na jaře ztratila body a pro pohárové utkání udělal trenér Ščasný tři změny v sestavě. V brance dostal šanci náhradník Heča, do zálohy se vrátil talentovaný Hložek a na kraji obrany nastoupil Chipciu. Hostům stále chyběl zraněný Dočkal.

V prvním poločase toho moc k vidění nebylo a na první výraznou šanci se čekalo až do 35. minuty, kdy se Žitný dokázal ve vápně otočit kolem obránce, ale jeho střela těsně minula levou tyč. Další velkou příležitost si domácí vypracovali těsně před přestávkou, kdy Shejbalův volej po rohu skvěle vyrazil Heča.

První světlý moment ze strany Sparty přišel až v 55. minutě, kdy zpoza vápna vystřelil Frýdek a gólman Diviš musel vytáhnout povedený zákrok. V 75. minutě se ale hosté dočkali, protože nepovedenou Kangovu střelu uklidil do odkryté branky střídající Plavšič, který za Spartu nastoupil poprvé od začátku prosince.

Tepličtí po nevýrazné druhé půli okamžitě vrhli všechny síly do útoku a ve druhé minutě nastavení poslal zápas do prodloužení hlavou Jeřábek. Přesným centrem ho našel Kučera, který se poté podepsal i pod rozhodující branku. Po jeho rohu se totiž opět hlavou prosadil další stoper Hošek.

Velkou šanci vyrovnat poté zahodil hlavičkující Hložek a na druhé straně Heča vychytal Jindráčka. Pak přišly velké chvíle střídajícího Drchala. Nejprve v obrovské šanci netrefil branku, ale ve druhé minutě nastavení po Kangově akci dokázal poslat zápas do penaltového rozstřelu. V něm hosté uspěli 4:2, když rozhodující pokutový kop proměnil Kanga.

Vše o Teplicích čtěte ZDE>>>

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Sparta - Teplice 0:1. Šok na Letné! Domácí srazil mizerný výkon a Moulis
Video se připravuje ...
SESTŘIH: Teplice - Sparta 0:4. Famózní první poločas a krásné góly
Video se připravuje ...
PĚT MOMENTŮ ligového víkendu: Zaváhání pražských ‘S’ a netradiční kotel Baníku
Video se připravuje ...
TOP góly 26. kola: Beauguelův ťukes i Matějovského pozdrav Nitovi
Video se připravuje ...
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud