14. září 2022 • 18:25

Slovan složil hvězdy Twitteru, Pardubice pod Kováčem krachly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silná příprava, zato nevýrazné představení na trávníku. FC Rokycany bavily před pohárovým kláním s prvoligovým Libercem vtipnými příspěvky na sociální síti Twitter, hovořily o propracované strategii. Jenže jejich výkon v utkání druhého kola MOL Cupu nebyl ideální. Favorit duelu zvítězil jasně 5:1 a postupuje. O největší překvapení se postaraly Velvary. Tým z třetí nejvyšší tuzemské soutěže si vyšlápl na rozladěné Pardubice s debutujícím koučem Radoslavem Kováčem a po výhře 1:0 se podívá i do třetího kola poháru.



Fotbalisté Pardubic jsou prvním vyřazeným ligovým týmem z domácího poháru. Poslední celek nejvyšší soutěže nezvládl hned svůj úvodní duel v této sezoně MOL Cupu a v druhém kole nečekaně prohrál 0:1 na půdě třetiligových Velvar. Novému pardubickému trenérovi Radoslavu Kováčovi nevyšla premiéra na lavičce Východočechů.

Další pětice prvoligových týmů naopak vstup do poháru zvládla. Jablonec zvítězil v Praze nad Motorletem 4:0, stejným výsledkem porazila Zbrojovka Brno domácí Rosice, Liberec vyhrál v Rokycanech 5:1 a Zlín na půdě Startu Brno 3:0. Teplice na hřišti lídra třetí ligy Viktorie Žižkov zvítězily 2:1 až po prodloužení.

Pardubicím se v poháru nepodařilo částečně si vylepšit náladu po sérii pěti ligových porážek. Trenér Kováč, který převzal východočeské mužstvo na začátku týdne, zvolil rozestavení s třemi obránci, jeho noví svěřenci ale neuspěli ani proti třetiligovému outsiderovi.

Jediný gól dal v předposlední minutě první půle Kott po tečované střele zpoza vápna. Pardubičtí měli převahu, zahrávali devět rohových kopů, ale duel nedokázali dotáhnout ani k prodloužení.

Už v úterý do poháru vstoupila Sigma Olomouc vítězstvím 4:2 po prodloužení v Uničově. Zbylé zápasy 2. kola jsou na programu příští týden. Čtveřice účastníků letošní kvalifikace evropských pohárů Plzeň, pražské kluby Slavia se Spartou a Slovácko a také vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění Mladá Boleslav zasáhnou do MOL Cupu až v dalším kole.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Přepeře - Táborsko 0:1 po prodl., Libčany - Dukla Praha 1:3 (0:1), Zápy - Chrudim 2:1 (2:1), Ústí nad Orlicí - Chlumec nad Cidlinou 0:1 (0:1), Soběslav - Přeštice 3:1 (1:1), Domažlice - Aritma Praha 4:1 (2:0), Tasovice - Prostějov 2:2 po prodl. (2:2, 0:1), na pen. 2:3, Hlučín - Líšeň 2:0 (1:0), Všechovice - Vyškov 2:9 (0:5), Frýdek-Místek - Opava 2:0 (0:0).

Identita twitterového mága odhalena! A tolik lidí v Rokycanech ještě nebylo...
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud