26. listopadu 2022 • 17:20

Liberec v dohrávce poháru zdolal Olomouc. Hattrick nasázel Van Buren

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce v dohrávce osmifinále domácího poháru MOL Cupu porazili Olomouc hladce 4:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou. Hattrickem se blýskl nejlepší střelec Slovanu v podzimní části ligové sezony nizozemský útočník Mick van Buren.



Oba týmy se potkaly v poháru po dvou letech, předloni v semifinále zvítězil Liberec v Olomouci 2:1. Souboj devátého týmu ligové tabulky po podzimní části se čtvrtým nabídl až nečekaně ofenzivní hru, pět branek padlo ve vzájemném duelu poprvé od března 2012.

Hanáci v lize s Olomoucí čtyřikrát za sebou neprohráli, ale tentokrát měl od úvodu navrch soupeř. K vedení částečně pomohl Slovanu gólman Trefil, který v 11. minutě propustil nepříliš umístěnou střelu do středu branky pod břevno od Višinského.

Hned za dvě minuty navíc Severočeši zvýšili, poté co kombinaci zblízka zakončil Van Buren. Olomoučtí přidali a ve 38. minutě snížili. Po centru od Navrátila se prosadil hlavou k tyči nabíhající stoper Beneš.

Po změně stran už ale znovu kralovali domácí. V 63. minutě rozhodčí Nehasil k velké nevoli Hanáků nařídil po pádu Červa ve vápně penaltu pro Slovan a Van Buren nezaváhal. Za dalších pět minut třicetiletý Nizozemec v úniku jemně dloubl míč přes Trefila a navázal na srpnový hattrick z ligové soutěže, v níž má po podzimu na kontě devět gólů.

Už v minulém týdnu si postup do jarního čtvrtfinále zajistili obhájci trofeje ze Slovácka, finalista z předchozí sezony Sparta, Slavia a další pražský tým Bohemians 1905, Brno a druholigový Vyškov. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl kvůli sněžení odložen a odehraje se až v novém roce. Přesný termín dosud nebyl určen.

MOL Cup netradičně uzavřel podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už v polovině listopadu kvůli mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud