7. dubna 2009 • 23:00

Probudí se tápající Ostrava?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva středeční čtvrtfinálové zápasy otevřou jarní boje v Poháru ČMFS, v nichž půjde některým ambiciózním klubům, kterým se nedaří ve fotbalové lize, o účast v evropských pohárech.



První z nich Baník Ostrava má papírově nejslabšího soupeře, neboť v úvodním duelu zavítá na hřiště posledního druholigového týmu v soutěži Slovácka.

Druhé středeční utkání nabídne souboj Zlína a mistrovské Slavie. Ostravské hráče neprobudila ani víkendová akce v duelu s Plzní, při níž zaplatili třinácti tisícovkám divákům vstupné.

Slezané prohráli vysoko 1:4 a propadli se až na šesté místo v tabulce. Nazlobený šéf klubu Tomáš Petera pohrozil přeřazením některých hráčů do "béčka", a proto má nyní pohár pro Baník mimořádný význam.

Ostravští navíc tuší, že z něj vede mnohem snazší cesta do pohárové Evropy než z ligy. Je proto pravděpodobné, že kouč Karel Večeřa nebude příliš taktizovat a postaví už v prvním duelu nejsilnější sestavu.

"Chceme si vytvořit co nejlepší výchozí pozici pro odvetu. Slovácko je pro mě pořád ligový tým s řadou zkušených hráčů, který na jaře ještě nedostal gól, a to o něčem svědčí," řekl Večeřa.

K dispozici nemá zraněného Hableho, zdravotní problémy trápí také Pavlíka, Zawadu, Otepku a Váchu. Slovácko po slibném vstupu do jara přestalo dávat góly, ale proti Ostravě se chce vytáhnout.

"Baník má kvalitní kádr, ale momentálně se mu nedaří. Čekám, že v poháru zmobilizuje síly se snahou napravit ligový propad," mínil kouč Josef Mazura, jemuž bude citelně chybět bek Němčický.

Zlín každým kolem ztrácí naději na ligovou záchranu, ale pohár si chce užít. Proti Slavii by rád zopakoval sympatický výkon z nedávného duelu v Edenu, kde podlehl jen 0:1.

"Chceme potvrdit naše zlepšené výkony v jarní části soutěže a také uhrát dobrý výsledek, který by nám dával do pražské odvety naději na postup," řekl kouč Ladislav Minář.

Zatímco Tescoma nastoupí až na Zúbka v nejsilnějším složení, hostující trenér Karel Jarolím zřejmě bude šetřit některé opory na pondělní derby se Spartou.

Slávisté po prohraném ligovém zápase v Olomouci zůstali na Moravě a přemístili se do Starého Města.

"Uvidíme, v jakém stavu mužstvo bude. Je ale možné, že ve středu dostanou šanci hráči, kteří v poslední době tolik nenastupovali," řekl Jarolím, jemuž budou vedle dlouhodobých marodů chybět také Ivana a Černý.

Druhá nejvýznamnější domácí soutěž se po loňské premiéře znovu hraje na dva zápasy. Odvety jsou na programu za čtrnáct dní.

Středeční program čtvrtfinále Poháru ČMFS:

18:00 Tescoma Zlín - Slavia Praha,
18:00 1. FC Slovácko - Baník Ostrava.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud