26. května 2009 • 14:16

Kdo bude slavit? Teplice vs. Slovácko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka se mohou stát prvním druholigovým týmem, který získá prvenství v Poháru ČMFS. Jejich středečním finálovým soupeřem bude v Praze na Strahově prvoligový celek FK Teplice, který nastoupí do zápasu rozhodně v roli favorita.



Naposledy dokázal celek z nižší soutěže uspět v Československém poháru v roce 1976, když vyhrála tehdy druholigová Sparta. Slovácko se probojovalo do finále Poháru ČMFS po čtyřech letech.

Za tu dobu ale prošlo obdobím plným změn. Až dvanáctý tým druhé ligy roli předem poraženého zcela odmítá. Trenér Josef Mazura vidí papírově současnou naději na úspěch větší, než v semifinálovém duelu proti Slavii Praha.

"Tehdy byla naše šance na postup možná desetiprocentní. Proti Teplicím bych to vyjádřil číslem 35 procent. Můžeme překvapit, rozhodně budeme bojovat, neboť finále poháru je pro hráče velkou motivací. Ovšem náš soupeř má poslední šanci, jak se dostat do evropských pohárů," tvrdí Mazura, který bude mít k dispozici po zraněních a karetních trestech takřka kompletní kádr.

Nadcházející finálový zápas fotbalisté Slovácka po každém tréninku podrobně v šatně rozebírají. Proto také Mazura pohotově reagoval na otázku, zda si vzpomene, kdy naposledy hrál tým z nižší soutěže pohárové finále.

"Před devíti lety Ratíškovice, které prohrály s Libercem 1:2. Z tehdejšího týmu Ratíškovic máme totiž v kádru Kordulu a Chmelíčka. Finálové zkušenosti s domácím pohárem mají i další hráči. Například Holub, Němčický, Formánek. Pro nás bude tento zápas, který se nehraje každý den, velkou výzvou. A také bychom chtěli výsledkem potěšit naše fanoušky," řekl Mazura.

Pro Teplice bude středeční zápas velkým vyvrcholením sezony. Severočeši si před sezonou dali za cíl postup do evropských pohárů, cestu do nich si ale v posledních ligových kolech zavřeli. Výsledek zápasu se Slováckem může výrazně ovlivnit náklonnost hlavního majitele, sklářského gigantu AGC.

"Chystáme se opravdu pečlivě, ve středu prostě musíme vyhrát," řekl ČTK teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich. Případná výhra by pro Teplice byla také zopakováním úspěchu z roku 2003.Teplickým ale komplikuje situaci rozsáhlá marodka.

Mimo hru může být dokonce kompletní čtyřčlenná záloha a tři útočníci, a tím spíš lze očekávat velmi vyrovnaný zápas. Rozhodnutí o sestavě zřejmě padne až těsně před zápasem.Protože panovaly obavy z toho, že finále nebude mít příliš důstojnou atmosféru, oba kluby se rozhodly zorganizovat dotované výjezdy.

Fanoušky Slovácka vyjde cesta autobusem do Prahy na dvacetikorunu, Teplické na padesát korun. Zájem byl nečekaný - Slovácko vyprodalo všech 1230 míst v autobusech během pěti dnů, o mnoho pozadu nezůstaly ani mnohem bližší Teplice.

"Pojede 14 až 15 autobusů, navíc jsme samostatně prodali spoustu lístků na zápas. Můj odhad je, že dorazí minimálně 1000 až 1500 teplických fanoušků," popsal teplický zájem Heidenreich. Lze tedy očekávat, že finálová návštěva přesáhne alespoň hodnotu tří tisíc diváků.

Střetnutí na stadionu Evžena Rošického začíná v 17:00.

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Kubáň - Fujerik, Kordula, Perůtka, Cleber - Chmelíček, Hani.

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Vaščák, Matula, Vachoušek (Doležal), Stožický (Verbíř) - Hesek, Mahmutovič.

Absence: Jurkič (zranění) - Elsamni, Vondrášek, Gašparík (všichni zranění), Ljevakovič, Mahmutovič, Merzič, Stožický, Vachoušek (všichni nejistý start).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud