20. července 2020 • 20:38

Virus zasáhl pražské kluby. Po Spartě v karanténě také Bohemians a Dukla

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli informovala fotbalová Sparta, že její rezerva jde kvůli onemocnění COVID-19 do karantény. Není ale jediným pražským výběrem, který koronavirus zasáhl. Dalšími jsou Bohemians a Dukla. Nákaza se měla mezi fotbalisty rozšířit v jednom ze známých nočních klubů v hlavním městě.



Onemocnění COVID-19 po béčku Sparty zasáhlo také rezervní tým Bohemians a výběr U19 Dukly. Stačila jedna party a problém byl na světě. Nákaza se totiž mezi mladé fotbalisty měla dostat během večírku v klubu Techtle Mechtle, kde skupinka hráčů měla přijít do kontaktu s nakaženou dívkou.

Výše zmíněné kluby musely přerušit své přípravy a čeká je karanténa. „Jeli jsme podle plánu, o víkendu jsme absolvovali přípravný zápas s Táborskem. V U-19 se však objevil koronavirus a kategorie U18 a U19 proto zamířily do karantény. Plánovaný turnaj v Blšanech byl odložen," vysvětlil pro aktualne.cz Luboš Urban, trenér rezervy Dukly.

Dodal zároveň, že se mu ohlásili tři fotbalisté rezervy, jenž se měli akce také zúčastnit. „Okamžitě jsem zrušil pondělní a úterní tréninky, je nařízeno plošné testování napříč týmy. Až po výsledcích uvidíme, co bude dál,“ doplnil Urban.

Nakažení jsou také v Bohemians. „Příprava B-týmu byla preventivně přerušena, neboť v mužstvu evidujeme dvě potvrzené nákazy koronavirem. Béčko tak neodehraje přípravné utkání se Znojmem, které bylo plánováno na tuto sobotu. Situace nijak neovlivňuje A-tým Bohemians. Hráči jsou v tuto chvíli na dovolené a ke startu přípravy na nový ročník FORTUNA:LIGY se sejdou 27. července,“ stojí v prohlášení vršovického celku na klubovém webu.

Koronavirus postihl také druholigový Vyšehrad, jemuž v úterý skončila sezona. Zde evidují jednoho nakaženého. I zde jsou proto hráči v karanténě a nemohou po dohraném ročníku na dovolenou. 

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud