Pavel Janega
17. února 2011 • 16:34

Experti: Proti Liverpoolu musí hrát Kweuke!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTOVANÝ ONLINE - Bude hrát Kadlec? A co Pekhart s Keričem, nové posily Sparty? Takové otázky si pokládají fanoušci letenského celku před veledůležitým zápasem s Liverpoolem. Experti doporučují vsadit všechny karty na Leonarda Kweukeho, který měl báječný závěr podzimu. „Ale záložníci ho musí vhodně doplňovat. Pak to teprve bude mít něco do sebe,“ shodují se bývalí sparťanští útočníci Radim Holub a Marek Kincl.



Po odchodu Bonyho Wilfrieda se dlouho řešilo, kdo siláka z Pobřeží slonoviny nahradí. Ačkoliv na Letnou o zimní přestávce dorazili dva zbrusu noví bijci Tomáš Pekhart a Andrej Kerič, není vyloučeno, že se letenští trenéři vrátí k systému se dvěma útočnými křídly (4-5-1, 4-4-3).

„Těžko říct, jakou taktiku sparťané dnes zvolí. Jestli bude hrát na jednoho, nebo dva útočníky. Ale Kweuke by měl hrát určitě. A toho pak můžou doplňovat ze stran Kerič s Kadlecem,“ polemizuje Radim Holub, kdysi letenský šutér.

Online přenos ze zápasu Sparty proti Liverpoolu komentují na iSport.cz František Komňacký a Marek Kincl »

Stejný názor má také Marek Kincl, podle něhož by sparťanský útok bez Kweukeho nebyl tak silný. „V poslední době se jevil dobře. Šlapal. Dával góly. Určitě bude hrát od začátku,“ myslí si.

Ale hrát na jednoho útočníka? I když to nezní moc hrdinsky, oba se shodují v tom, že tento systém v podstatě ani nemusí být o jednom forvardovi.

„Ono se někdy říká, že je tohle obranný styl, ale ve finále můžou toho jednoho útočníka doplňovat dva krajní záložníci, popřípadě podhrotový záložník, a najednou jsou před brankou tři čtyři hráči. To je pak útočnější, než když se hraje na dva klasické útočníky,“ tvrdí Kincl.

„Tenhle systém určitě není špatný, když záložníci dobře doplňují útok. Pak to má něco do sebe. Já bych tuhle taktiku na dnešek zvolil, je to asi nejlepší řešení,“ doplnil Holub.

Co od zápasu očekávat? Rozhodně prý žádnou ostudu. Podle někdejších tahounů letenského klubu má Sparta šanci Liverpool překvapit a vybojovat si do odvety nadějný výsledek.

Kweuke se stává důležitým hráčem LetenskýchFoto ČTK
„Pokud Sparta uhraje remízu, bude spokojena. Ale ještě lepší by bylo, kdyby nedostala gól. Jestli se to podaří? Těžko říct. Čeká ji ostrý start. Bude to složité také z toho důvodu, že Liverpool žádnou přestávku neměl,“ podotkl Holub.

„Souhlasím, že udržet čisté konto, bude těžké, ale není to nemožné. Sparta tomu určitě přizpůsobí taktiku a bude hrát ze zajištěné obrany. Protože nedostat doma branku, to je základ. Nějaké bezhlavé útočení by nebylo to pravé ořechové,“ uvedl Kincl.

Oba oslovení experti budou fandit Spartě, ale v tipování přesného výsledku se rozcházejí. „Fakt nevím,“ smál se v první chvíli Holub. „Je to těžké, ale tak třeba 1:1?“ To Kincl věří Spartě o něco víc. „Dejte tam 1:0!“

Marek Kincl bude zároveň dnes večer komentátorem podrobné online reportáže na iSport.cz. O své postřehy se podělí společně s trenérem Františkem Komňackým. Utkání Sparta – Liverpool vypukne ve 21:05.

Slávista David Hubáček (vlevo) sleduje souboj svého spoluhráče Dembélého se sparťanem Leonardem Kweukem
Slávista David Hubáček (vlevo) sleduje souboj svého spoluhráče Dembélého se sparťanem Leonardem Kweukem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud