18. února 2011 • 11:06

Hřebík: Na remízu Sparty jsem vsadil. A vyhrál

Autor: pj, kub
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání Sparty s anglickým Liverpoolem sledoval její někdejší kouč Jaroslav Hřebík přímo na stadionu. Hra Liverpoolu ho mírně zklamala, naopak mile překvapila defenzivní hra Pražanů. „S takovým fotbalem mohou na Anfieldu uspět,“ soudí.



Leckoho by bezbranková remíza s Liverpoolem překvapila. Ovšem Jaroslav Hřebík jí vytušil už před zápasem. Byl o ní dokonce natolik přesvědčen, že si po třech letech zašel do sázkové kanceláře.

„Fakt dlouho jsem si na nic nevsadil. Ale tohle jsem dát musel. Myslel jsem si, že je to remízový zápas. A byl, vyhrál jsem,“
usmíval se Hřebík před online rozhovorem se čtenáři iSport.cz.

Známému také poradil, aby vsadil na přesný výsledek 0:0. „Ani nevím, jaký tam byl kurz, ale musel být vysoký,“ doplnil.

Remízu tipoval zejména kvůli rozpoložení anglického klubu. „I při zápase bylo vidět, že na tom není psychicky dobře. Na Letné by Liverpoolu v této situaci nepomohl ani Steven Gerrard,“ myslí si.

Hřebík předpovídá Spartě náročnou odvetu, avšak nezbavuje ji šancí na postup. Naopak.

„Určitě si ale nevsadím," smál se. „Liverpool bude ve druhém zápase silnější. Bude víc útočit. Ale to zároveň dává Spartě víc možností ohrozit soupeřovu branku. Bude jen záležet, jak toho využije. Rozhodně může uspět. Očekávám zajímavější duel než na Letné,“ podotkl Hřebík.

Čtenáři se bývalého kouče Sparty, Slavie či Jablonce ptali na spoustu témat. Jedním z nich byl i Tomáš Pekhart. Velký talent, který před evropským šampionátem do 21 let odešel na hostování právě do Sparty.

„Neuškodí mu, že se přes Kweukeho neprosadí?“ zněl dotaz. „To je dobrá otázka,“ reagoval okamžitě Hřebík. „Ale věřím, že ho Sparta v naší lize využije dohromady s Kweukem. Pro letenský klub by bylo dobré, kdyby se naučili hrát vedle sebe,“ zamyslel se.

Přepis ONLINE rozhovoru s Jaroslavem Hřebíkem  najdete zde »

Tomáš Řepka se rozčiluje poté, co mu sudí Florian Meyer ukázal žlutou kartu
Tomáš Řepka se rozčiluje poté, co mu sudí Florian Meyer ukázal žlutou kartu

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud