16. května 2013 • 12:42

Čechovi málem spoluhráči ujeli. Potom byl senzační, píše britský tisk

Autor: pj, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazili Benfiku (2:1) a ovládli Evropskou ligu! Fotbalisté Chelsea po loňském triumfu v Lize mistrů dosedli také na trůn její malé sestřičky. A brankář Petr Čech zářil. Připsal si několik výtečných zákroků, podílel se na prvním gólu… Přitom ve finále nemusel vůbec chytat. „Autobus se spoluhráči mi normálně ujel. Nechali mě tam,“ smál se po zápase Čech s medailí na krku.



Dveře se zavírají a Chelsea v doprovodu policie pomalu odjíždí na zápas do Amsterdam Areny. „Počkat! Zastavte!“ křikne najednou jeden z hráčů. „Chybí Petr,“ hlásí.

Čech se právě vynořil z hotelu a běží autobusu naproti. Ten zastavuje, dveře se znovu otvírají a zavírají. „Potřeboval jsem si odskočit a někdo se přepočítal. Když jsem pak vyšel ven, tak autobus už jel. Ale zastavil. Někdo si všiml, že chybím,“ vyprávěl novinářům.

Petr Čech v pokutovém území dominoval, chválí brankáře britský tisk.Foto Reuters
Po nástupu do autobusu si dělal legraci,  že může jet klidně rovnou domů. „Jestli mě nepotřebujete, tak já půjdu,“ řekl. A rozesmál celý tým. Dobrá nálada před finále Evropské ligy byla naladěna…

„Ale nakonec to nebyl ten důvod, že by mě nepotřebovali,“ oddychl si Čech.

Ještě aby!

Nebýt jeho, Chelsea by žádnou trofej možná ani nezískala. Nejenže ve druhé půli vytáhl super zákrok proti Cardozově ráně, ale také pomohl Fernandu Torresovi k gólu.

„Na Čecha byl spoleh jako vždycky. Uklidnil situaci, když se Chelsea dostala pod tlak. Ve druhém poločase se zaskvěl parádním zákrokem. Chelsea podržel, byl to zásadní moment,“ chválí českého gólmana BBC, která stejně jako deník Sport ohodnotil Čechův výkon vysokou známkou 8.

Petr ČechFoto EPA
„V prvním poločase sice neměl moc práce, byť Benfika dominovala v držení míče. Po přestávce si ale připsal několik pěkných zákroků,“ přidal se Eurosport.com.

„A zejména ten proti Cardozovi byl ohromující! Petr Čech byl přínosem pro svůj tým,“ uzavřel list The Independent.

Známky, které obdržel Petr Čech od médií:
Deník Sport – 8
The Sun – 7
BBC – 8
The Independent – 7
Sky Sports – 7
Eurosport – 7
ITV – 8
Daily Mirror – 7
Daily Telegraph – 8

Tak tihle za to můžou. Fernando Torres a Branislav Ivanovič svými góly rozhodli o triumfu Chelsea ve finále Evropské ligy s Benfikou Lisabon (2:1)
Tak tihle za to můžou. Fernando Torres a Branislav Ivanovič svými góly rozhodli o triumfu Chelsea ve finále Evropské ligy s Benfikou Lisabon (2:1)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud