6. srpna 2015 • 22:11

Jablonecké SUPERgóly! Kodaň zničily parádní trefy Pospíšila a Greguše

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte to, každý gól se počítá. Ale ten pocit, když míč zamíří parádně pod břevno branky soupeře… Přesně takový zažili fotbalisté Jablonce ve 3. předkole Evropské ligy na půdě Kodani. A hned dvakrát! Severočeský celek vyhrál v Dánsku 3:2, fanoušky rozproudily hlavně luxusní střely Jána Greguše a Martina Pospíšila. Jablonec díky nim i gólu Tomáše Wágnera slaví postup.



Jablonec musel v Kodani dohánět jednogólové manko z domácího utkání. A umazal ho po necelé čtvrthodince. Na konci pěkné akce byl útočník Tomáš Wágner, který poslal míč z malého vápna hlavou do sítě. Nezastavila ho ani kopačka bránícího soupeře, kterou dostal do obličeje.

Kodaň pak ovšem Jablonci zle zatápěla. Především ke konci prvního poločasu se hrálo na jednu branku, severočeský tým měl co dělat, aby uhájil čisté konto. Po osmi minutách druhé půle ale bylo výrazně veseleji.

Záložník Jablonce Ján Greguš se postavil k přímému kopu a vypálil parádně. Slovenský fotbalista zamířil sice na stranu stojícího brankáře, ale jeho pokus byl tak přesný, že se gólman Kodaně natahoval marně. Míč zapadl krásně do sítě.

VIDEO | Tomáš Wágner otevřel skóre zápasu

Jenže Kodaň se nehodlala vzdát. Přestože musela po vyloučení dohrávat v deseti, snížila na 1:2. A dál se hnala za vyrovnávacím gólem, který by pro ni znamenal postup. Ovšem to odmítl jablonecký Pospíšil. Opět to byla lahůdka.

Pospíšil těžil z výborné práce Mingazova, který udržel míč v těžkém souboji. Středopolař Severočechů si pak navedl míč do středu a před vápnem vypálil levačkou. Dělová rána mířila pod břevno dánské branky, gólman neměl nárok.

Přestože se Kodaň opět vzchopila a ještě jednou snížila, na vytoužený postup nedosáhla. Ten naopak může slavit Jablonec. Pomohly mu k němu supergóly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud