14. září 2017 • 22:54

FCSB – Plzeň 3:0. Domácí dominance přišla po vymyšlené penaltě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté vstoupili do základní skupiny Evropské ligy špatně. Na hřišti rumunské FCSB prohráli 0:3 a nenavázali na suverénní výkony z české HET ligy. Utkání ovlivnila úvodní branka. Domácí skórovali z penalty, která byla nařízena nesprávně po čistém zákroku Tomáše Hájka.



Góly

Domácí: 21. Budescu, 44. Budescu, 72. Alibec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Niță – Benzar, Planić, Bălașa, Júnior Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca, Budescu (83. Man), Coman (57. O. Popescu) – Alibec (C) (74. Gnohéré).

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Živulić (61. Hořava), Hrošovský – Petržela (80. Zeman), D. Kolář (C), Kopic – Řezníček (61. Bakoš).

Náhradníci

Domácí: Vlad, Gnohéré, Tanase, Momčilović, Popescu, Amorim, Man

Hosté: Kozáčik, Sváček, Hořava, Zeman, Bakoš, Havel, Ivanschitz

Karty

Domácí: Budescu

Hosté: Hrošovský, Bakoš

Rozhodčí

Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko)

Stadion

Arena Naţională, Bukurešť

Fotbalisté Plzně vstoupili do základní skupiny G Evropské ligy prohrou 0:3 na hřišti bukurešťského FCSB. V prvním poločase vstřelil dvě branky Constantin Budescu, který otevřel skóre ze sporné penalty. Po přestávce zvýšil Denis Alibec. Další utkání v soutěži sehraje Viktoria za dva týdny doma proti Hapoelu Beer Ševa. Izraelský tým dnes zdolal 2:1 Lugano.

Západočeši bývalé Steaue Bukurešť nevrátili nedávnou domácí prohru 1:4, po níž vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů, a ani v sedmém pohárovém souboji s rumunskými soupeři nezvítězili.

Poprvé v sezoně dostal šanci v základní sestavě Plzně útočník Řezníček, který zastoupil disciplinárně potrestaného Krmenčíka. V brance chytal Hruška místo Kozáčika.

Plzeň si už ve druhé minutě připsala střelu na bránu, ale Hájkova hlavička z rohu brankáři Nitovi moc starostí nepřidělala. V 19. minutě byl mnohem blíž vedoucímu gólu Petržela, ale po Hrošovského přistrčení napálil břevno.

Už za dvě minuty se prosadili domácí. Hájek v pokutovém území ve skluzu nejprve vypíchl Budescovi míč, ale rozhodčí nařídil přísnou penaltu, kterou záložník FCSB bezpečně proměnil.

Hostům dělaly velké problémy míče za obranu. Ve 35. minutě se Hruška vyznamenal proti samostatnému nájezdu Alibeca a o chvíli později po dalším rozebrání defenzivy neuspěl Coman.

Plzeňští minutu před pauzou inkasovali podruhé. Alibec přesným nákopem našel rozběhnutého Budesca a ten elegantně přeloboval Hrušku. Jeho protějšek Nita poté vytáhl nad břevno ránu Živuliče.

Druhý poločas začal nepřesnou střelou Benzara, z dálky minul branku také Limberský. Viktoria se těžko dostávala k domácí šestnáctce. Výjimkou byl jen průnik Petržely, který skončil nepřesnou finální přihrávkou.

Bukurešťský tým kontroloval hru a v 72. minutě udeřil potřetí, když Alibecovu střelu z přímého kopu Kopic ve zdi nešťastně tečoval do vlastní branky. Plzeň tak venku v evropských pohárech nezvítězila pojedenácté za sebou.

Plzeňský obránce Hájek odehrál čistě míč, hráč přes něho poté přepadl - sudí viděl faulFoto repro ČT Sport

 

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 6 4 0 2 13:8 12
2. Steaua 6 3 1 2 9:7 10
3. Lugano 6 3 0 3 9:11 9
4. Hapoel Be'er Sheva 6 1 1 4 5:10 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud