8. listopadu 2018 • 22:50

Slavia - Kodaň 0:0. Pražané udrželi druhé místo ve skupině

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali ve čtvrtém zápase skupiny Evropské ligy doma s Kodaní bez branek. Pražané sice nenavázali na výhru 1:0 z prvního vzájemného duelu před dvěma týdny, ale před lídrem dánské ligy udrželi dvoubodový náskok na postupovém druhém místě tabulky. V předposledním pátém kole skupiny se Slavia představí 29. listopadu na půdě posledního týmu tabulky Bordeaux, které má po dnešní remíze 1:1 s Petrohradem první bod. Tabulku vede ruský celek s osmi body a jednobodovým náskokem před Pražany.



Slávisté potvrdili, že mají spolu s Chelsea nejlepší obranu celé soutěže. Ve čtyřech zápasech ve skupině inkasovali jediný gól a Kodani za obě utkání nepovolili ani jednu přímou střelu na branku.

Slávistický kouč Trpišovský nemohl nasadit ani jednoho ze tří hráčů zraněných v nedělním derby - Hušbauera, Coufala a Kúdelu. Do zahajovací jedenáctky místo nich naskočili obránci Frydrych s Delim a poprvé od doléčení záložník Sýkora. V dresu Kodaně stejně jako před 14 dny chyběl zraněný český zadák Lüftner, který si tak proti svému bývalému klubu nezahrál.

Nespokojenost a smutek ve tvářích slávistických hráčů po konci utkání proti FC Kodaň
Nespokojenost a smutek ve tvářích slávistických hráčů po konci utkání proti FC Kodaň

Podobně jako v prvním vzájemném zápase se na trávníku odehrával především boj. Pražané byli většinu času aktivnějším týmem, ale hrozili spíš jen střelami z dálky. V 11. minutě protáhl brankáře hostů Stoch, poté se Frydrychova tečovaná střela otřela o tyč.

V 37. minutě zasáhl jeden z hostujících hráčů Sýkoru ve vápně do hlavy, ale penalta se nepískala. Krátce nato si N'Doye málem srazil centr do vlastní sítě. Lídr dánské ligy byl téměř celý první poločas v ofenzivě neškodný, ve 44. minutě se ale uvolnil pravý obránce Ankersen a křížnou střelou jen těsně minul.

Slavia po pauze dál dobývala hostující branku, ale k šancím se nemohla dostat. V 70. minutě zahrávali Pražané po Bjellandově ruce přímý kop těsně zpoza vápna, Stochův pokus však Andersen vyrazil.

Kodaň rezignovala na ofenzivu a za oba zápasy se Slavií ani jednou nevystřelila mezi tyče. Domácí trenér v závěru posílil ofenzivu o Škodu s Balutou, ale lídr české ligy už výrazněji nezahrozil.

Obrana výborná, ale chyběla nám rozehrávka Kúdely. Standardky hrozné, hodnotil Trpišovský
Video se připravuje ...

Slavia nevyzrála na kodaňský beton a remizovala 0:0
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Frydrych, Deli, Ngadeu, Bořil – T. Souček, Traoré – Stoch, Sýkora (79. Baluta), Zmrhal (79. Milan Škoda) – Olayinka.

Hosté: Andersen – P. Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen (36. Bengtsson) – Skov (64. Thomsen), Greguš, Zeca, Falk (79. Wind) – N'Doye, Sotiriou.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Hušbauer, Zelený, Matoušek, Baluta, Škoda

Hosté: Joronen, Bengtsson, Holse, Wind, Papagiannopoulos, Kvist, Thomsen

Karty

Domácí: Ngadeu, Bořil

Hosté: N'Doye

Rozhodčí

Gestranius – Munukka, Antamo

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Petrohrad 6 3 2 1 6:5 11
2. Slavia 6 3 1 2 4:3 10
3. Bordeaux 6 2 1 3 6:6 7
4. FC Kodaň 6 1 2 3 3:5 5

Na skvělou obranu Slavie jsem si musel zvykat, usmívá se Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud