Bartoloměj Černík
7. března 2024 • 18:20

Pyro na Duomu: show slávistů pro stovky turistů. I vzkaz pro policii

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA | Přece se to povedlo. Že tradiční pochod začnou v Miláně na slavném Piazza del Duomo, měli slávističtí fanoušci v hlavě dlouho, až ve středu večer ale bylo od policie potvrzeno, že je setkání povolené. Už před pátou hodinou se tak na náměstí před majestátní katedrálou Narození Panny Marie srocovali sešívaní, aby následně spustili červenobílou pyroshow.



Celá akce proběhla mnohem klidněji než v Římě. Tam policie slávistům setkání u Kolosea zakázali, přesto ho Tribuna Sever uskutečnila. Oficiální pochod, který avizoval klub na svých stránkách, se konal jinde.

Nyní se ale všichni slávisté sešli na jednom místě. A byli pořádně slyšet. Uprostřed davu se po páté hodině vytvořil půlkruh – na jedné straně stáli slávisté, na druhé zvědaví turisté. Uprostřed půlkruhu stál speaker, který brzy začal komunikovat fanouškům pokyny. Celou show si Italové i cizinci nadšeně natáčeli.

Fanoušci následně zvedli velký nápis „Fuck Polizia“ odkazující k jejich zkušenostem z Říma a vypustili červenobílé dýmovnice. Následujících třicet minut střídali jeden pokřik za druhým. Milánská policie brala situaci s velkým nadhledem, přihlížela ze stran náměstí ze vzdálenosti asi 20 metrů od fanoušků. To jen potvrzuje informace, že na rozdíl od římského výjezdu byla tentokrát mezi klubem a policií rozumná domluva. Na místě rovněž pochod korigovali čtyři SLO (kontaktní osoby pro fanoušky).

Do akce vstoupily pořádkové služby až ve chvíli, kdy bylo třeba dostat slávisty z náměstí. K bezmála 6 kilometrů vzdálenému San Siru se totiž fanoušci budou přibližovat vyčleněným metrem.

Góly

Domácí: 34. Giroud, 44. Reijnders, 45+1. Loftus-Cheek, 85. Pulišić

Hosté: 36. Douděra, 66. Schranz

Sestavy

Domácí: Maignan – Florenzi (46. Calabria), Kjær, Gabbia (46. Tomori), Hernández (C) – Y. Adli, Reijnders (82. Binnásir) – Pulišić, Loftus-Cheek (67. Jović), Leão – Giroud (82. Okafor).

Hosté: Staněk – Vlček, Holeš (C), Zima, M. Diouf – Masopust (87. Bořil), Oscar – Douděra (87. Wallem), Provod (83. Jurečka), Zmrzlý (83. Bořil) – Chytil (61. Schranz).

Náhradníci

Domácí: Sportiello, Mirante, Calabria, Chukwueze, Jović, Okafor, Musah, Tomori, Thiaw, Terracciano, Kalulu, Binnásir

Hosté: Mandous, Sirotník, Jurásek, Jurečka, Ogbu, Schranz, Van Buren, Tijani, Tomič, Wallem, Bořil

Karty

Domácí: Florenzi, Calabria

Hosté: M. Diouf (č)

Rozhodčí

Meler – Eyisoy, Ersoy (Kardeşler) (všichni TUR)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud