1. října 2008 • 15:13

Šenkeřík je na Vaslui připraven

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Zdeněk Šenkeřík by se mohl stát slávistickým trumfem v odvetě 1. kola Poháru UEFA, v němž Pražané ve čtvrtek večer nastoupí na stadionu rumunského SC Vaslui.



Sedmadvacetiletý Šenkeřík, který loni na podzim dvakrát pokořil obranu Steauy Bukurešť, naposledy nastoupil v červenobílých barvách na konci srpna v odvetě třetího předkola Ligy mistrů proti fotbalistům Fiorentiny.

Při absenci zraněných opor ofenzivy Toleského a Šventa je velmi pravděpodobné, že Šenkeřík v Rumunsku zasáhne do hry. "Poslední tři týdny jsem jen trénoval.

Kondičně jsem připravený dobře, chybí mi ovšem zápasový rytmus, ale věřím, že bych se na hřiště mohl dostat," řekl dnes novinářům Šenkeřík, kterého trápily problémy s obratlem a z toho pramenící bolesti zad.

Na Rumuny má Šenkeřík příjemné vzpomínky. V loňské Lize mistrů měl podstatný podíl na úspěšných výsledcích se Steauou Bukurešť. V domácím zápase při výhře 2:1 vstřelil první branku, v odvetě dokázal brankáře Zapatu překonat dvanáct minut před koncem. Vyrovnal tím na 1:1, získaný bod zajistil Slavii třetí místo ve skupině a postup do Poháru UEFA.

Za specialistu na rumunský fotbal se ale nepovažuje. "To je minulost, z toho se nedá žít," reagoval Šenkeřík. "Ale vůbec bych se nezlobil, kdybych v té sérii pokračoval," dodal slávistický útočník.

Ofenzivě Slavie se v posledních zápasech dařilo: ve Zlíně dali Pražané tři góly, totéž se jim povedlo doma proti Olomouci. "Naposledy nastoupil Litteri a dal gól, navíc podal dobrý výkon. Já jsem rád, že mužstvo šlape," řekl Šenkeřík, který by si troufl i na celých 90 minut.

Kouč Karel Jarolím o tom ale přesvědčený není. "Nejsem si jistý, zda by celý zápas zvládl. Rozhodně připraven bude a spíše nastoupí v průběhu střetnutí," řekl trenér českého mistra.

Šenkeřík věří, že se Slavia do základní skupiny Poháru UEFA dostane. "Herně jsme na tom dobře, v prvním souboji jsme Vaslui jasně přehráli, jen jsme nedokázali skórovat.

Víme, že nás čeká bouřlivé prostředí, přestože se prý čeká jen z poloviny zaplněný stadion pro dvanáct tisíc diváků. Věřím, že tentokrát ten důležitý gól dáme a postoupíme," dodal Šenkeřík.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud