18. srpna 2009 • 15:40

Neville burcuje: Everton ukáže týmového ducha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

I kdyby to mohlo vypadat opačně, domácí debakl Evertonu, který podlehl v úvodním kole anglické ligy Arsenalu 1:6, nemusí fotbalistům Olomouce přijít zrovna vhod.



Sigma bude ve čtvrtek v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy vzdorovat dvojnásob motivovanému soupeři, který chce za každou cenu dokázat, že sobotní propadák byl jen ojedinělým výpadkem.

"To nebyl ten soudržný Everton posledních pěti let. Takový výsledek není přijatelný a věřte, že všichni hráči si to uvědomují," uvedl dnes v britských médiích kapitán Phil Neville s tím, že právě čtvrteční pohárový souboj v Goodison Parku bude pro klub ideální příležitostí ke složení reparátu.

Jedna prohra prý tým z Liverpoolu nemůže složit na kolena. Podle Nevilla se však bude muset mužstvo vrátit ke kořenům.

"I když jsme i v minulosti nehráli dobře, lidé vědí, že jsme těžce k poražení. Stojíme na pevných základech a hrdosti, v tom je naše síla. Ale teď musíme ukázat týmového ducha," uvedl Neville. Další dny a týdny mají potvrdit morální odolnost Evertonu. "To je čas pro silné povahy," prohlásil Neville.

Everton si po sobotě vysloužil kritiku britských médií. Noviny spekulují, zda tým nerozvrátily ustavičné spekulace o odchodu klíčového obránce Joleona Lescotta do Manchesteru City, nebo jestli klub v létě neměl více posílit.

"Máme lepší a širší kádr než před rokem. Není pravda, že jsme v rozkladu. Teď ale musíme ukázat všechno, co z nás udělalo pátý nejlepší tým Anglie," vyzval své spoluhráče bývalý obránce Manchesteru United, s kterým vyhrál v roce 1999 Ligu mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud