Pavel Janega
2. října 2009 • 13:45

Pokuty? Nebyly potřeba, řekl Jarolím

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Slavie Karel Jarolím se i přes drtivou porážku s Lille (1:5) rozhodl, že žádné sankce hráčům nehrozí. Podle jeho názoru by ničemu nepomohly.



„Věřím, že i bez pokut odčiníme prohru v derby se Spartou," uvedl na páteční tiskové konferenci.

Když slávisté inkasovali druhý gól, ocitli se doslova na kolotoči. Jinými slovy odpadli. Celkový výsledek 1:5 zní děsivě. Ale není se čemu divit. Vlastní neschopností si zápas prohráli sami.

Čtěte více:
Suchý odprošoval fanoušky: Slíbil výhru nad Spartou »

Totální kolaps Slavie: ostudný debakl ve druhé půli »

„Mrzí nás to, je nám líto fanoušků. Ten závěr byl z naší strany hodně naivní," hlesl Jarolím. „Jak jsem spal? Ne moc dobře. Usnul jsem hodně pozdě, pořád se mi to honilo hlavou. Dneska je vidět, že nejsem svěží."

Martin Vaniak se drbe na hlavě po ostudném druhém poločase Slavie proti Lille
Martin Vaniak se drbe na hlavě po ostudném druhém poločase Slavie proti Lille

Domácí fotbalisté poslední dvacetiminutovku odchodili. Neměli sílu ani snahu utkání dotáhnout do konce alespoň s mírnějším výsledkem.

Že rezignovali? To je na Jarolíma příliš silné slovo. „Byly tam chyby, ale nemyslím si, že by se některý z hráčů na něco vykašlal nebo by nechtěl," myslí si kouč "sešívaných".

A jedním dechem popřel také informace o případných pokutách. „I kdyby padly, tak by to zůstalo v kabině. Každopádně žádné sankce zatím nebyly. Jsem přesvědčený o tom, že na včerejšek správně zareagujeme v pondělí," řekl Jarolím.

Čtěte také:
Smutný Vaniak: Cítím se jako zbitý pes »

V pondělí čeká slávisty derby se Spartou. A právě tenhle zápas by jim měl pomoci si udobřit fanoušky. „Je to ideální. Pokud budeme organizovanější, uspějeme," poznamenal trenér.

Jak se ale za tak krátkou dobu dát dohromady? „Musíme na Lille v první řadě zapomenout. Bylo by smutné, kdybychom tohle měli v hlavách a přestali hrát," podotkl Jarolím.

Ten zároveň doufá, že nějakým taktickým tahem Spartu překvapí. „Rád bych soupeře zaskočil. Budeme se o to snažit. My zase musíme být připraveni na variantu, že Jozef Chovanec vyrukuje s rozestavením na jednoho nebo dva útočníky," dodal.

Na derby se již prodalo 17 tisíc vstupenek, z toho 2 tisíce putovaly pro sparťanské fanoušky. Kvůli rizikovému utkání jsou prodávány na jméno.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud