Jiří Fejgl
17. prosince 2009 • 16:00

Hitparáda pohárových průšvihů: Vyhrál Liberec!

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trudný pohárový podzim skončil. Česká vystoupení v  Lize mistrů a Evropské lize lemovalo jen málo radosti, zato slova propadák, výbuch, bída či trapas byla až nepříjemně frekventovaná. Server deniksport.cz proto stvořil hitparádu podzimních pohárových průšvihů.



Kdo si odnesl cenu za první místo? Vyhrát mohl vlastně každý klub (s výjimkou Olomouce), ale to, co »dokázali« fotbalisté Liberce, bylo i na české poměry neskutečné.

1. místo: Liberec aneb 3:0 venku nestačí

Snažili se – Slavia, Sparta i Teplice. Ani jeden z klubů však nepředvedl takovou šílenost jako Liberec ve 4. Předkole Evropské ligy. Do odvety suboje s Dinamem Bukurešť šel s výhrou 3:0 na hřišti soupeře. Přesto do hlavní soutěže neprošel!

Do záchodu tak spláchl 25 milionů korun. „Měli jsme strach z postupu,“ řekl kouč Ladislav Škorpil. Jeho tým dostal branku ve třetí minutě, nakonec podlehl 0:3 a vypadl po penaltách. „První gól nás zlomil,“ pronesl útočník Jan Blažek.

To je přece šílené, vždyť Slovan měl pořád dvě branky k dobru. Ani to nestačilo…

Hráči Liberce na trávníku pobyli poměrně dlouhou dobu, fanoušci raději rychle utekli.Foto Michal Beránek SPORT


2. místo: Slavia aneb Moldavci jsou příliš silní

Přepište dějiny, český klub nedokáže přejít v evropském poháru přes soupeře z Moldavska! Poprvé v historii. Slavia vypadla s Tiraspolem ve 3. předkole Ligy mistrů, když v odvetě dostala gól v poslední minutě.

„Je to sportovní neštěstí,“ hlesl kouč Karel Jarolím. „Nejhorší okamžik ve fotbalovém životě,“ přidal se kapitán Stanislav Vlček. Horší však bylo zjištění, že Slavia nevypadla náhodou, Moldavci ji totiž především ve druhé půli odvety předčili.

Zklamaní fotbalisté Slavie, kteří nedokázali postoupit přes Tiraspol.Foto Jaroslav Legner SPORT


3. místo Slavia aneb Búro v Edenu

Tým z Edenu podruhé. Tentokrát za to může domácí debakl 1:5 s Lille v základní skupině Evropské ligy. Domácí přitom vyhráli poločas 1:0, naprosto však zkolabovali v posledních dvaceti minutách hry. V nich nastřádali hosté čtyři trefy.

„Tenhle pocit bych nepřál nikomu,“ popisoval pak obránce Marek Suchý chvíle, kdy musel rozezleným fanouškům vysvětlovat totální kolaps mužstva. „Byli naštvaní. Nebál jsem se jich, ale zrovna příjemné to nebylo.“

4. místo Sparta aneb Výprask v zápase roku

Nejnovější propadák. Sparta podlehla doma Kodani v duelu o postup do jarní části Evropské ligy. Kdyby letenští hráči vyhráli, šli by dál oni. „Kvůli takovému zápasu se snažíme celý podzim,“ řekl před utkáním trenér Jozef Chovanec. „Moc se těšíme,“ doplnil ho útočník Jan Holenda. Byly to jen řečičky, Kodaň spláchla sparťany 3:0, domáci hráli pomalu a bázlivě.

5. místo Sparta aneb Usmaženi v Aténách

Tady začal sparťanský smutný seriál s názvem Jak je důležité míti drsňáka Řepku. Stoper nemohl nastoupit v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na stadionu Panathinaikosu, Letenští byli zničeni po porážce 0:3 a ztratili nadějně rozehranou partii, kterou začali doma nečekanou výhrou 3:1. „Zlomil nás gól v poslední minutě prvního poločasu,“ přiznal asistent Martin Hašek.

Sníh, který se nad Prahou ve středu objevil, jako by věštil kruté vyřazení Sparty.Foto Pavel Mazáč SPORT

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud