Jonáš Bartoš
6. srpna 2021 • 19:20

Plzeň bez křídel: špatné bránění i nervozita! Proč se klub trápí v Evropě?

Autor: Jonáš Bartoš, Petr Jániš
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Standardní situace, dvě penalty, precizně zakončený kontr. Hráči Viktorie Plzeň ve čtvrtek večer v Cardiffu jen smutně sledovali, jak gólman Aleš Hruška čtyřikrát loví balon ze sítě. Pětinásobnému českému mistrovi z posledních deseti let po prohře s TSN 2:4 vážně hrozí, že bude na podzim třetí rok bez evropských pohárů. V čem je problém, že se klub trápí na úrovni třetího předkola Konferenční ligy?



Plzni stále nefunguje hra v křídelních prostorech, na čemž měla léta svou hru založenou. Joel Kayamba zahrál ve Walesu mizerně, levá strana nesedla ani Pavlu Šulcovi. Změna přišla až na konci s příchodem Adriela Ba Louy, kdy Západočeši honili výsledek a v nastavení díky dvěma gólům stáhli ztrátu na hratelné dvě branky.

„Kayamba i Ba Loua se dostali do Plzně přes české kluby. Na domácí soutěž jsou to pohybem i technikou zajímaví hráči. Ale je na nich vidět, že nemají takovou mezinárodní zkušenost, chybí jim starty v evropských pohárech, tam je to zase o úroveň výš,“ míní Karel Krejčí, nedávný trenér české jednadvacítky i muž, který dotáhl Viktorii k mistrovskému titulu v sezoně 2015/2016.

Plzeň vždy dbala na vysoké postavení krajních obránců, kteří doplňovali krajní záložníky a vytvářeli tlak na soupeře. To se nyní mění. Ze statistik postupných útoků a protiútoků vyplývá, že ve třech z posledních pěti zápasů pod Michalem Bílkem vedla Plzeň ofenzivu nejčastěji středem, nikoliv po stranách.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud