17. září 2021 • 12:02

Německý tisk po prohře Unionu: Škoda... Platí, že Slavia má tým pro Ligu mistrů

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes porážku 1:3 v úvodním zápase Konferenční ligy na hřišti pražské Slavie vyzdvihl německý tisk bojovnost fotbalistů Unionu Berlín, kteří museli hrát více než poločas v početním oslabení. Výhru českého mistra označili komentátoři za zaslouženou, nicméně rozhodující gól Jana Kuchty šest minut před koncem za šťastný. Média cítila, že bod za remízu nebyl pro Union daleko.



„První zápas v nově vytvořené soutěži byl pro Železné (přezdívka berlínského týmu) nepochybně velkou událostí. Jediné, co se na tomto festivalu nepovedlo, byl výsledek. Slavia je po zpočátku nestálém, ale nakonec vášnivém výkonu porazila 3:1,“ napsal Berliner Zeitung.

Vývoj zápasu podle médií ovlivnilo také vyloučení Paula Jaeckela za stavu 1:0 pro Pražany ve 40. minutě. „Jaeckel byl už předtím varován žlutou kartou a při nemotorné snaze o eliminování brejku dostal druhou žlutou a červenou kartu. Union tak čelil převaze dominantních Pražanů,“ uvedl Spiegel a zároveň to označil za extrémně náročný úkol. „Slavia totiž ve své lize na domácím stadionu neprohrála téměř tři roky,“ připomněl autor.

Sílu českého mistra ocenil i Berliner Zeitung. „Kvůli účasti ve třech soutěžích u nich nastává rotace v sestavě. Platí však, že tým Jindřicha Trpišovského byl sestavený pro Ligu mistrů,“ napsal deník.

Tisk však pochválil trenéra Urse Fischera za reakci v dalším průběhu. „Fischer, který svým hráčům už od desáté minuty říkal, aby uzavřeli řady, přešel ze systému 3-5-2 na 4-4-1 v naději, že si tým díky stabilní obraně zachová co nejdéle šanci na body,“ uvedl Berliner Zeitung.

PRVNÍ DOJEM: Evropská Slavia je zpět. I polobéčkový tým je konkurenceschopný
Video se připravuje ...

Média ocenila jak podporu tří tisíc hostujících fanoušků na stadionu, tak i čtyřnásobné střídání Unionu v 59. minutě. Právě souhra dvou nových hráčů Sheralda Beckera a zakončujícího Kevina Behrense přinesla dvacet minut před koncem vyrovnání. „Něco takového se dá u trenéra označit za zlatou ručku,“ napsal Berliner Zeitung.

Závěrečná desetiminutovka však patřila českému mistrovi, který po gólech Kuchty a Ivana Schranze strhl výhru na svou stranu. „Slavia šokovala z ničeho nic. Nově získané vedení Pražanů bylo mimořádně překvapivé a šťastné. Dalekonosná střela Nicolae Stancia se se odrazila od Robina Knocheho na Kuchtu a pro něj už to bylo snadné,“ napsal Spiegel.

„Železní drželi remízu, někdy byli i lepší, ale přesto pole opustili jako poražení, protože při Pražanech stálo v poslední čtvrthodině štěstí. Nebo i to, že si chtěli a dokázali vynutit vítězství díky obměně svých ofenzivních hráčů,“ podotkl Berliner Zeitung.

Server Bz-Berlin.de pak utkání hodnotil s rozporuplnými dojmy. „Škoda. Možná se dal získat i bod. Urs Fischer udělal velké změny, ale soupeř se dokázal také za stavu 1:1 zlepšit. Vítězství Pražanů není nezasloužené, ale jak se zrodilo, je pro Union velmi nešťastné. Berlíňané ukázali silnou morálku a po přestávce se i přes početní nevýhodu vrátili do zápasu. Později ale inkasovali dva nešťastné góly,“ dodal web.

Sport Magazín k evropské pohárové sezoně objednávejte na iKiosek.cz>>>

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud