23. července 2022 • 10:35

Střed pole Sparty pod lupou: Sadílek přesný a aktivní, ale... Co Karabec?

Autor: iSport.cz, dvo, jav
Vstoupit do diskuse
16
  • Video se připravuje ...

    Sparta byla v boji (0:0) s norským Vikingem ve 2. předkole Konferenční ligy místy bezzubá. Horkotěžko dobývala hluboký blok srdnatě bojujících Skandinávců. Řešením mělo být více kreativity ve středu pole. Kolik přihrávek do vápna poslali sparťanští záložníci? Projděte si statistickým pohledem trojici středopolařů, od nichž potřebuje kouč Brian Priske víc.

  • Adam Karabec

    přihrávky/přesné 30/22 (73 %)

    xA 0,29

    přihrávky do vápna/přesné 3/1

    Měl servírovat Janu Kuchtovi jednu gólovku za druhou, ale proti husté blokádě Seveřanů nenašel cestu k úspěchu. Do vápna vyslal jen tři přihrávky, z toho jediná našla adresáta. Přesto se jeho hodnota očekávaných asistencí (xA) vyšplahala na 0,29.

    Sparťanský kouč Brian Priske uděluje pokyny během zápasu proti Vikingu Sparťanský kouč Brian Priske uděluje pokyny během zápasu proti VikinguFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Jan Fortelný

    přihrávky/přesné 44/38 (86 %)

    xA 0,05

    přihrávky do vápna/přesné 3/3

    V Teplicích v posledních měsících vynikal na pozici vysunuté desítky, spojky mezi útočníky a zálohou. Na tomto postu sbíral góly i asistence. Ovšem proti Vikingu jej trenéři poměrně dost zatáhli. Místy se pohyboval u stoperů či krajních beků. Logicky pak scházel kolem vápna, kde dokáže využít svoji kreativitu. 

    Sparťanský záložník Jan Fortelný v utkání 2. předkola Konferenční ligy proti norskému Stavangeru Sparťanský záložník Jan Fortelný v utkání 2. předkola Konferenční ligy proti norskému StavangeruFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Lukáš Sadílek

    přihrávky/přesné 74/67 (91 %)

    xA 0,04

    přihrávky do vápna/přesné 9/3

    Říká se o něm, že je maratonec. Ale proti Vikingu ukázal, že se rád zapojí i do kombinace. Jeho přesnost přihrávek vypadá skvěle, ale kredit mu bere, že nedokázal vytvořit nebezpečí pro norského protivníka. Hodnota očekávaných asistencí 0,04 je hodně nízká. A to v konkurenci Karabce a Fortelného poslal do vápna o šest pasů více.

    Sparťané Jan Mejdr a Lukáš Sadílek po remíze v úvodním utkání druhého předkola Konferenční ligy proti norskému Vikingu Sparťané Jan Mejdr a Lukáš Sadílek po remíze v úvodním utkání druhého předkola Konferenční ligy proti norskému VikinguFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud