Jonáš Bartoš
14. března 2024 • 13:00

Macek o šancích Plzně: Servette takhle nehraje. Motivací je i reprezentace

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň čeká velký večer, poprvé v klubové historii může proniknout mezi osmičkou nejlepších týmů v evropské soutěži. V cestě stojí Servette, aktuálně druhý celek švýcarské ligy. „Překvapilo mě, jak se k utkání postavilo,“ říká v rozhovoru pro iSport.cz Roman Macek (26), český záložník Lugana. Vypráví o síle západočeského soupeře, kvalitě švýcarské ligy, vlastní kariéře i o motivaci dostat se do nově tvořeného národního týmu pod Ivanem Haškem. „Vědí o mně,“ dodává.



Roman Macek rozvijí kariéru trošku stranou zájmu českých fanoušků. Prošel akademií v Juventusu, půl roku patřil i do kádru áčka. Jeho fotbalový růst zastavilo zranění, ale poslední dva roky nastupuje pravidelně za švýcarské Lugano, aktuálně třetí celek ligy. Dobře zná i plzeňského soupeře, odveta se Servette je v plánu večer v Plzni (18.45).

Jaké jsou šance Plzně na postup?
„První zápas ve Švýcarsku jsem viděl skoro celý. Na Plzni bylo vidět, že má zkušenosti z evropských pohárů. Ve druhé půli je Servette přehrávalo, ukázalo sílu. Plzeň věděla, že pokud si odveze bezbrankovou remízu, půjde o dobrý výsledek do odvety. To se povedlo, teď bude doma určitě favorizovaná. Překvapilo mě, jak se k prvnímu utkání postavilo Servette. Dva nejkvalitnější hráče (Stevanovič, Cognat) nechali na lavičce a šli tam až do druhé půle. Připravili sestavu na hodně fyzické utkání, když nechali sedět hráče s nejlepší kvalitou na míči. Podle toho zápas vypadal, ukázali k Plzni velký respekt.“

Na co si musí dát Viktoria pozor?
„Servette má kvalitu. Ale hráli jsme s nimi a trošku hraje

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud