17. července 2012 • 07:41

Dostat se do Ligy mistrů není tak těžké jako dřív, věří Štajner

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

LIBEREC - KARAGANDA ONLINE 19:00 | Fotbalisté Liberce stojí na prahu velké výzvy. V úterý večer vstupují zápasem druhého předkola do bojů o postup do Ligy mistrů. Za prvního soupeře v cestě do milionářské soutěže jim los určil kazašský Šachťor Karaganda. "Vůbec tým neznám a nevím, co očekávat," říká největší osobnost Slovanu Jiří Štajner, který věří, že Liberec může dokráčet stejně jako vloni Plzeň až do základní skupiny.



"Zatím je před námi první soupeř. Ale je určitě větší šance dostat se do Ligy mistrů nyní, než tomu bylo například před čtyřmi lety," říká liberecký špílmachr v rozhovoru pro Sport.

"Ale také záleží na losu, přestože nenarazíme na takové nehratelné soupeře jako třeba AC Milán nebo Arsenal," dodává Štajner. O inspiraci loňským tažením Viktorie Plzeň příliš mluvit nechce.

"Jestli je inspirací? Netvrdím, že měla štěstí, však všechny zápasy vyhrála. Má dobrý mančaft, už dva roky hraje dobře, sedl jí hned začátek pohárů, a z toho všeho vyústil její úspěch. Ale opakuji, že už to určitě není tak těžké, jako to dříve bývalo. To je celé," hlásí veterán Slovanu.

Štajner si už dva zápasy v Lize mistrů zahrál - na jaře roku 2004 nastoupil za Spartu v osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán (0:0 a 1:4).

"Evropské poháry hraji vůbec po dlouhé době. Naposledy před osmi lety ve Spartě... Navíc nám začíná sezona, takže přesně nevíme, jak si stojíme, a čeká nás i neznámý soupeř. Mírné napětí tam je," říká Štajner před prvním ostrým zápasem sezony.

"V Rakousku jsem nehrál, ale už jsem fit, tak uvidíme. Myslím, že jsem v pohodě, ale ono to nezávisí jen na mně," dodává klíčová osobnost Slovanu.

Celý rozhovor s Jiřím Štajnerem a další informace o prvním zápase 2. předkola Ligy mistrů čtěte v úterním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud