24. října 2012 • 23:18

Dortmund nastartovala hrubice Pepého, nepomohl Ronaldův lob

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Prakticky z každého zápasu berou jen tři body, cokoliv jiného považují za neúspěch, zklamání. Real Madrid ve "skupině smrti" Ligy mistrů poprvé zaváhal, z Dortmundu si veze prohru 1:2. Německému šampionovi hodně pomohla hrubice Pepého před úvodní brankou Lewandovského, Real nespasil ani vyrovnávací lob střeleckého fantoma Cristiana Ronalda.



Narvaný Vestfálský stadion si užíval nádherný večer. Hrál se rychlý, dynamický, moderní fotbal plný záživných akcí a zajímavých momentů. Navíc s vítěznou tečkou pro domácí Borussii.

O osudu utkání napověděla situace ze závěru prvního poločasu. Ve 36. minutě Pepé špatně rozehrál, odevzdal balon a z rychlého kontru udeřil Lewandovski. Tribuny burácely, Dortmund šel poprvé v utkání do vedení. A hlavní vina jde na vrub portugalského stopera.

Pepé celkově neměl svůj den. Často kazil, fauloval a nepřipomínal jindy jistou oporu zadních řad "Bílého baletu." Obrana Realu trpěla též absencí levých krajních obránců Marcela a Coentraa, po stranách hřiště tentokrát operovali Ramos a Essien.

"V tom byl rozdíl mezi oběma týmy. Piszczek se Schmelzerem víc podporovali útok, jsou nositeli kvalitní ofenzivní hry Dortmundu. Pro trenéra jde o klíčové osoby," uvedl ve studiu České televize fotbalový expert Günter Bittengel.

Real na vedoucí branku Dortmundu bleskově zareagoval. Trefil se, hádejte kdo. V paměti příliš pátrat nemusíte, opět úřadovala hlavní hvězda španělského celku Cristiano Ronaldo.

VIDEO: Sestřih utkání Borussia Dortmund - Real Madrid


Portugalské křídlo zužitkovalo parádní pas za obranu. Ronaldo si včas naběhl a přesným lobem přehodil Weidenfellera - vyrovnáno, 1:1. CR7 ve třech zápasech skóroval už pětkrát a vede tabulku střelců Ligy mistrů.

Borussia šla i ve druhém poločasu víc za vítězstvím, na trávníku slavný Real přehrávala. Španělského mistra několikrát zachránil pozorný Casillas, který vytěsnil řadu nepříjemných střel domácích borců.

Gólman Realu odolával až do 64. minuty, kdy se trefil sváteční střelec Schmelzer. Podle televizních záběrů rozhodující střelu levého beka Borussie před Casillasem ještě lehce tečoval Lewandovski, autor první branky.    

Dortmund se díky výhře nad Realem vyšvihl na první místo ve skupině D, po prohře 1:3 na Ajaxu je s jediným bodem na chvostu tabulky Manchester City. Druhé místo patří Realu.

Překonaný a frustrovaný. Brankář Realu Madrid musel proti Dortmundu dvakrát kapitulovat
Překonaný a frustrovaný. Brankář Realu Madrid musel proti Dortmundu dvakrát kapitulovat

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud