6. listopadu 2013 • 05:00

Už nejsou NULY! Plzeň vystřelila proti Bayernu DESETKRÁT

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten rozdíl bil do očí. V Doosan Aréně nastoupila v úterý večer proti Bayernu úplně jiná Plzeň. Zatímco v Mnichově před čtrnácti dny západočeští fotbalisté totálně propadli 0:5, doma proti německému šampionovi předvedli statečný výkon, za který by si určitě zasloužili remízu a ne porážku 0:1. Dokazuje to i srovnání základních statistik z obou zápasů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
0:1
ONLINE
5. listopadu
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí:

Hosté: 65. Mandžukić

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník (71. Řezník) – Hořava, Horváth (C), Petržela, Kolář, Ďuriš (84. Pospíšil) – Tecl (87. Bakoš).

Hosté: Neuer – Rafinha, van Buyten, Contento, Alaba – T. Müller (59. Mandžukić), Schweinsteiger (59. Martínez), Lahm (C), Kroos, Ribéry – Götze (87. Weiser).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hejda, Řezník, Kovařík, Pospíšil, Wágner, Bakoš

Hosté: Starke, Dante, Kirchhoff, Boateng, Martínez, Weiser, Mandžukić

Karty

Domácí: Hubník, Kolář, Horváth

Rozhodčí

Lahoz – Devis, Rodriguez (všichni Španělsko)

Stadion

Doosan Aréna (11 700 - Plzeň)

Návštěva

11 360 (vyprodáno) diváků

Bayernu přes veškerou snahu ve dvou zápasech nevzali v Lize mistrů ani bod, přesto z trávníku ze Štruncových sadů mohli odcházet se vztyčenou hlavou. Viktoria Plzeň dlouho trápila bavorského favorita, vytvořila si řadu slibných šancí.

To byl oproti zápasu v Mnichově obrovský rozdíl. Zatímco v Allianz Areně se Plzeňští nezmohli na žádný odpor a prohráli naprosto jasně 0:5, tentokrát silného soupeře slušně trápili, byť nakonec padli 0:1.

„Byli jsme mnohem, mnohem výraznější než v Mnichově, kde s námi Bayern odehrál partii pro nás až nedůstojnou. Připadalo mi, že jsme tam jen přijeli na stadion, asi jsme se zápasu hodně obávali, podali jsme asi náš nejhorší výkon v pohárech,“ srovnával dvě naprosto odlišná utkání plzeňský trenér Pavel Vrba.

Porážka, ale se ctí. Plzeň proti Bayernu předvedla sympatický výkon
Video se připravuje ...

Tomu odpovídají i statistiky z obou partií. V Mnichově nevyslala Plzeň ani jednu ránu na branku, zatímco tentokrát podle statistik vystřelila hned desetkrát. Bayernu se Západočeši přiblížili i v počtu zahrávaných rohů (1:10 v Německu, 6:9 v Plzni).

„Pokaždé, když jsme nastoupili proti týmu trenéra Guardioly (Barcelona, nyní Bayern), na hřišti soupeře jsme nevystřelili na branku. Takže věřím, že příště snad vystřelíme i venku,“ usmíval se Vrba. „Hlavně jsme předvedli úplně jiný výkon než v Mnichově. Byli jsme aktivnější, zatímco v Německu jsme odehráli jedno z nejhorších utkání v pohárech,“ dodal plzeňský kouč.

  Bayern - Plzeň 5:0 Plzeň - Bayern 0:1
Střely Plzně 0 10
Střely Bayernu 35 21
Držení míče 70 %:30 % 35 %:65 %
Rohy 10:1 6:9

Srážka Ribéryho s Horváthem a Hořavou
Srážka Ribéryho s Horváthem a Hořavou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud