8. dubna 2014 • 22:39

Chelsea proti PSG předvedla úchvatný comeback a je v semifinále!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance postoupili do semifinále Ligy mistrů. Londýnský tým porazil v domácí odvetě Paris St. Germain 2:0 a smazal úvodní ztrátu 1:3. O postupu Chelsea rozhodl druhým gólem tři minuty před koncem střídající útočník Demba Ba.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
8. dubna
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 32. Schürrle, 87. Ba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Luiz, Oscar (81. Torres), Lampard (66. Ba), Hazard (18. Schürrle) – Eto´o.

Hosté: Sirigu – Jallet, Alex, Silva (C), Maxwell – Lucas (84. Marquinhos), Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi, Lavezzi (73. Pastore) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Cole, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Douchez, Marquinhos, Digne, van der Wiel, Cabaye, Pastore, Ménez

Karty

Domácí: Willian, Lampard, Ivanović, Luiz

Hosté: Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell

Rozhodčí

Pedro Proença – Bertino Cunha Miranda, Tiago Trigo (všichni POR)

Stadion

Stamford Bridge, London

Chelsea navázala na předloňský rok, kdy v osmifinále proti Neapoli na stadionu Stamford Bridge také smazala úvodní ztrátu 1:3. Svěřenci Josého Mourinha si proti PSG vypracovali první velké šance před 30. minutou hry. Sirigu nejprve zneškodnil Lampardův tečovaný přímý kop a poradil si také s Luizovou dalekonosnou střelou.

V 32. minutě už však gólman hostů kapituloval. Dlouhý aut prodloužil Luiz k volnému Schürrlemu, jenž z nesnadné pozice přesně zakončil. Německý reprezentant přišel na hřiště o chvíli dříve za zraněného Hazarda.

Schürrle mohl přidat krátce po pauze druhý a v tu chvíli postupový gól, ale tentokrát napálil pouze břevno. Horní tyč pařížské branky vzápětí trefil i z přímého kopu Oscar.

Chelsea tak rozhodla až tři minuty před koncem, kdy přihrávku do šestnáctky zblízka usměrnil do sítě další ofenzivní náhradník Ba. Čech pak v závěru podržel domácí tým, když zlikvidoval několik velkých šancí francouzského šampiona. Ze sedmého postupu "Blues" do semifinále LM za posledních 11 sezon se mohl na lavičce radovat i český obránce Tomáš Kalas.

VIDEO | Sestřih utkání Chelsea - PSG 2:0

Chelsea FC - Paris St. Germain 2:0 (1:0)

Branky: 32. Schürrle, 87. Ba. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Willian, Lampard, Ivanovič, Luiz - Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell. Diváci: 38.080. První zápas: 1:3, postoupila Chelsea.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Luiz, Lampard (66. Ba) - Willian, Oscar (81. Torres), Hazard (18. Schürrle) - Eto'o. Trenér: Mourinho.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi - Lucas (85. Marquinhos), Cavani (72. Pastore), Lavezzi. Trenér: Blanc.

Vedeme! André Schürrle vystřelil v první půli pro Chelsea naději na comeback proti PSG
Vedeme! André Schürrle vystřelil v první půli pro Chelsea naději na comeback proti PSG

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud