8. dubna 2014 • 23:05

Mourinhův sprint k rohovému praporku: Neslavil, ale udílel pokyny!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Má jasně vymezený prostor, ve kterém se může pohybovat. V tu chvíli – při rozhodující brance Chelsea – ho to ale netrápilo. José Mourinho se rozběhl k rohovému praporku za svými svěřenci. Aby s nimi oslavil gól? Kdepak. Přiznal, že jim udílel taktické pokyny pro závěrečné minuty. Chelsea porazila PSG 2:0 a postoupila do semifinále Ligy mistrů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
8. dubna
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 32. Schürrle, 87. Ba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Luiz, Oscar (81. Torres), Lampard (66. Ba), Hazard (18. Schürrle) – Eto´o.

Hosté: Sirigu – Jallet, Alex, Silva (C), Maxwell – Lucas (84. Marquinhos), Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi, Lavezzi (73. Pastore) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Cole, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Douchez, Marquinhos, Digne, van der Wiel, Cabaye, Pastore, Ménez

Karty

Domácí: Willian, Lampard, Ivanović, Luiz

Hosté: Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell

Rozhodčí

Pedro Proença – Bertino Cunha Miranda, Tiago Trigo (všichni POR)

Stadion

Stamford Bridge, London

Chelsea po brance Andrého Schürrleho dlouho držela vedení 1:0. Ve druhém poločase dokonce dvakrát během dvou minut orazítkovala břevno. Když už fanoušci modrých barev začali zoufat, že jim chybí štěstí, přišel gól střídajícího útočníka Demby Ba. Využil velkého závaru před brankou PSG a na malém vápně poslal míč do sítě.

To byla radost! Stamford Bridge, stadion Chelsea, se otřásal v základech. Fanoušci skákali radostí a fotbalisté "blues" slavili u rohového praporku. Jakmile Mourinho uviděl balon v brance PSG, porušil snad všechna pravidla, jen aby byl v blízkosti svých hráčů. Ale ne kvůli emotivní oslavě.

„Neslavil jsem. Ne, ne,“ usmíval se během pozápasového rozhovoru.

null:gallery:false:false:false

Zachoval chladnou hlavu a své přítomnosti využil k taktickým pokynům. „Běžel jsem k Fernandovi (Torresovi) a Dembovi Ba říct změny, které jsme museli v závěrečných minutách udělat,“ přiznal do kamery.

První měl za úkol hlídat vysoko hrajícího Maxwella, střelec druhé branky se stáhl ke stoperům kvůli Alexovi. Ten se totiž vysunul do útoku kvůli nakopávaným balonům. Mourinho oba tahy přečetl ještě dřív, než se k nim jeho protějšek Laurent Blanc vůbec odhodlal… 

„Celý týden jsme pracovali s různými scénáři: 1-0, 2-0, 3-1. A na každý scénář jsme měli připravený herní plán,“ prozradil kapitán John Terry, že trenér Mourinho byl připravený snad na všechno.

Poslední minuty byly pro Chelsea dost krušné, ale i díky Petru Čechovi, jenž si v úplném závěru připsal výtečný zákrok, postoupila do semifinále Ligy mistrů.

José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku
José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud