8. dubna 2014 • 23:01

Nervy pro Real! Proti Dortmundu nedal penaltu a strachoval se o postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid se po odvetném zápase čtvrtfinále dostal do nejlepší čtyřky týmů v Lize mistrů. V Dortmundu mu na postup stačila porážka 0:2 vzhledem k úvodnímu vítězství 3:0, "Bílý Balet" tak vrátil Borussii vyřazení z loňského semifinále.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2:0
ONLINE
8. dubna
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 24. Reus, 37. Reus

Hosté:

Sestavy

Domácí: Weidenfeller (C) – Piszczek (81. Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm – Großkreutz, Jojić, Mchitarjan, Kirch, Reus – Lewandowski.

Hosté: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão – Illarramendi (46. Isco), Alonso, Modrić – di María (73. Casemiro), Benzema (90+2. Varane), Bale.

Náhradníci

Domácí: Langerak, Papastathopulos, Hofmann, Şahin, Ducksch, Aubameyang, Schieber

Hosté: López, Varane, Fernández, Casemiro, Isco, Ronaldo, Morata

Karty

Domácí: Reus, Aubameyang, Großkreutz

Hosté: Ramos, Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema

Rozhodčí

D. Skomina – B. Ul – G. Cariolato

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

65 829 diváků

V základní sestavě Realu kvůli zranění kolena nenastoupil nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo a poslední držitel Zlatého míče svému mužstvu v Dortmundu chyběl. Hosté mohli už v 17. minutě šance Borussie definitivně odepsat: k penaltě za ruku Piszczeka se postavil Di María, ale náhradník za tradičního exekutora Ronalda nepřekonal brankáře Weidenfellera.

Domácí tento moment povzbudil a za sedm minut se dostali vedení. Nepovedené zpětné hlavičky Pepeho využil Reus, obešel gólmana Casillase a zakončil do odkryté branky. Real gól očividně zaskočil a v 37. minutě inkasoval podruhé. Reus z rychlého protiútoku vybídl Lewandowského, který sice trefil tyč, ale autor první branky se z dorážky opět nemýlil.

Borussia mohla vyrovnat stav dvojzápasu po hodině hry. Mchitarjan po Reusově přihrávce udělal kličku hostujícímu brankáři, jenže před odkrytou brankou střílel jen do tyče. Domácí přes další šance už v závěru třetí gól nepřidali a madridský tým tak postoupil do semifinále LM počtvrté za sebou.

VIDEO | Sestřih utkání Dortmund - Real Madrid 2:0

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:0 (2:0)

Branky: 24. a 37. Reus. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Reus, Aubameyang - Ramos, Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema. Diváci: 65.829. První zápas: 0:3, postoupil Real.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (81. Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm - Jojič, Kirch - Grosskreutz, Mchitarjan, Reus - Lewandowski. Trenér: Klopp.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Illarramendi (46. Isco), Alonso, Modrič - Di María (73. Casemiro), Benzema (90.+2 Varane), Bale. Trenér: Ancelotti.

Fanoušci Realu Madrid sice do Německa přijeli s vědomím, že jejich tým drží vedení 3:0 z prvního zápasu, ale pomoc a pojistku hledali zřejmě i v nebesích
Fanoušci Realu Madrid sice do Německa přijeli s vědomím, že jejich tým drží vedení 3:0 z prvního zápasu, ale pomoc a pojistku hledali zřejmě i v nebesích

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud