18. září 2018 • 23:49

Predátor Messi vystřílel nový rekord Ligy mistrů. Pomohl mu i zápas s Plzní

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavnostnější začátek si soutěž zvaná Liga mistrů snad ani nemohla přát. První gól ročníku 2018/19 obstaral Lionel Messi a poté, co přidal další dva, přepsal historické tabulky. Svým osmým hattrickem v dějinách Champions League se odpoutal od Cristiana Ronalda, s nímž se dělil o první příčku. „Tohle byl normální Messiho výkon, on to předvádí neustále. Zajímavé by bylo, kdyby to předvedl někdo jiný, ale u Messiho jsme na tyhle mimořádné věci zvyklí," řekl kouč Barcelony Ernesto Valverde.



Bez noční oblohy nad hlavami a nezvykle za pět minut sedm. Nový ročník Ligy mistrů odstartoval v úterý vpodvečer s poněkud netradiční kulisou. Fanoušci Barcelony, kteří byli u nového hracího termínu, však nemuseli zoufat.

Špičkové výkony v podání Lionela Messiho nadále pokračují ve stejném trendu. Byl to právě 31letý Argentinec, kdo dovedl svým 103. gólem v Champions League katalánský velkoklub k výhře 4:0.

Poprvé Messi rozjásal Nou Camp v 31. minutě. Po faulu na Dembélého dostala Barcelona výhodu v podobě přímého kopu. Tradičně se k němu postavil pětinásobný držitel Zlatého míče a parádní trefou otevřel skóre. Balon zakroutil přímo do rohu branky. Fanoušci žasli. Úchvatnější první branku si nový ročník Ligy mistrů snad ani nemohl přát.

SESTŘIH LM: FC Barcelona - PSV Eindhoven 4:0. Messi nastřílel svůj osmý hattrick v soutěži
Video se připravuje ...

Hráč s číslem deset na zádech tímto gólem navíc vyrovnal několik let starý rekord Raúla Gonzáleze, někdejšího kapitána Realu Madrid. Ten byl dosud jediným hráčem, kterému se povedlo vstřelit gól ve 14 ročnících Ligy mistrů v řadě.

„Bylo to mistrovsky zahrané,“ chválil Messiho po utkání trenér Valverde. Od argentinského kouzelníka to však nebylo zdaleka vše. Jeho chvíle teprve přišly. V 77. minutě jej chytrým pasem ve vápně PSV našel Rakitič a kapitán Barcelony střelou z první zvýšil na 3:0.

Nejvíce hattricků v Lize mistrů:
1. Lionel Messi 8
2. Cristiano Ronaldo 7
3. Mario Gómez 3
  Filippo Inzaghi 3
  Luiz Adriano 3
Dalších 13 hráčů vstřelilo dva hattricky, mezi aktivními hráči např. Sergio Agüero, Karim Benzema nebo Robert Lewandowski.

Touha zkompletovat hattrick byla u 31letého fotbalisty obrovská. Důvod? Stal by se rekordmanem v historii Ligy mistrů. Dosud měli společně s Cristianem Ronaldem po sedmi tříbrankových zápisech. To už však po úterý neplatí.

Jen pár minut před koncem totiž Messiho vyslal za obranu parťák z útoku Luis Suárez a drobný střelec už si proti brankáři PSV věděl rady. Střela na vzdálenější tyč a Nou Camp mohl mít o důvod víc k radosti. Messi dosáhl na jubilejní osmý hattrick v Champions League. Jeden zaznamenal i proti Viktorii Plzeň, když Barcelona v listopadu 2011 přejela Západočechy v Praze 4:0.

„Typický Messi. Takhle hraje poslední dvě, tři sezony. Je to predátor! Možná nenaběhá tolik jako jeho spoluhráči, ale jakmile se mu naskytne šance, okamžitě v ní je,“ ocenil jej bývalý útočník Barcelony Ronald De Boer.

Messiho hattricky v Lize mistrů:
6. dubna 2010 proti Arsenalu (4:1) 4 góly
1. listopadu 2011 proti Plzni (4:0) 3 góly
7. března 2012 proti Leverkusenu (7:1) 5 gólů
18. září 2013 proti Ajaxu (4:0) 3 góly
25. listopadu 2014 proti APOELu (4:0) 3 góly
13. září 2016 proti Celtiku (7:0) 3 góly
19. října 2016 proti Manchesteru City (4:0) 3 góly
18. září 2018 proti PSV (4:0) 3 góly

Lionel Messi s míčem po zápase s PSV, které pokořil hattrickem
Lionel Messi s míčem po zápase s PSV, které pokořil hattrickem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud