7. listopadu 2018 • 22:50

SESTŘIH: Plzeň – Real 0:5. Debakl Viktorie, favorit rozhodl za poločas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná senzace se nezrodila. Viktoria Plzeň podlehla na svém stadionu Realu Madrid jednoznačně 0:5 a v Lize mistrů definitivně ztratila šanci na postup ze své skupiny. Západočeši přitom začali slibně, Nacho si v úvodu málem dal vlastní gól a španělského giganta zachránilo břevno. Pak už se ale hvězdy „bílého baletu“ rozjely naplno. Čtyři góly padly hned v první půli, dvakrát se prosadil Karim Benzema. Po změně stran skóre do finální podoby upravil Toni Kroos.



Čeští šampioni vyrovnali svoji nejtěžší porážku v LM, stejným výsledkem venku prohráli s Bayernem Mnichov (2013) a v říjnu s AS Řím.

Plzeň ve skupině G zůstala i po čtvrtém kole poslední s jedním bodem a ztratila šanci na postup do osmifinále, protože AS Řím zvítězil na hřišti CSKA Moskva 2:1 a má stejně jako Real devět bodů. Ruský tým, který v příštím utkání elitní soutěže 27. listopadu přivítá Viktorii, má čtyři body.

SESTŘIH LM: Plzeň - Real 0:5. Viktoria propadla v prvním poločase
Video se připravuje ...

Plzeň nastoupila i s útočníkem Chorým, který při svém debutu v elitní soutěži nahradil zraněného Krmenčíka. Hvězdný záložník Modrič překvapivě chyběl v základní sestavě Realu, v brance hostů byl Courtois místo Navase.

Viktoria začala aktivně a v osmé minutě málem otevřela skóre. Hrošovský nacentroval do šestnáctky a Nacho nepovedeným odkopem napálil břevno vlastní branky.

Španělský favorit se pomalu dostával do tempa a ve 20. minutě poprvé udeřil. Benzema se elegantně zbavil Procházky i Řezníka a po zemi prostřelil Hrušku mezi nohama. Už za tři minuty po Kroosově rohu zvýšil hlavou nepokrytý Casemiro.

Karim Benzema slaví spolu s Garethem Balem třetí gól do sítě Viktorie Plzeň
Karim Benzema slaví spolu s Garethem Balem třetí gól do sítě Viktorie Plzeň

Plzeň několik náznaků nedotáhla a hosté na konci poločasu potrestali chyby soupeře dalšími dvěma góly. Ve 37. minutě volný Benzema přesně hlavičkoval po přistrčení od Balea a za tři minuty si madridští útočníci role vyměnili a velšský reprezentant se trefil pohotovou střelou.

Domácí začali i druhou půli slibně. Kopic se dvakrát dostal do zakončení, ale v obou případech ho vychytal Courtois. Jeho branku po hodině hry minul Hrošovský a nenavázal na svůj gól z Madridu.

Naopak vítězové posledních tří ročníků LM byli i v 67. minutě chladnokrevní. Střídající Vinícius po rychlém brejku předložil míč Kroosovi a ten přehodil Hrušku, který se za míčem opět jen bezmocně ohlédl.

Plzeňští v závěru měli i štěstí, protože Bale nejprve skóroval z ofsajdu a poté napálil břevno. Západočeši tak v pohárech přišli o sérii bez porážky, která se zastavila na sedmi zápasech. Vyprodaná Doosan Arena přesto domácí fotbalisty ocenila potleskem.

Plzeň prohrála s Realem 0:5. Rozhodly hrubky v obraně
Video se připravuje ...

Výkonem proti Realu do zahraničí? Myslet na to, jsem ještě nervóznější, smál se Hrošovský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 21. Benzema, 23. Casemiro, 37. Benzema, 40. Bale, 67. Kroos

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka, Hrošovský – M. Havel (37. M. Petržela), Al. Čermák (61. Hořava), J. Kopic – Chorý (79. Jakub Řezníček).

Hosté: Courtois – Odriozola Arzallus, Ramos (C) (59. Sánchez), Nacho Fernández, Reguilón – Kroos (73. Isco), Casemiro, D. Ceballos – L. Vázquez, Benzema (62. Vinícius Júnior), Bale.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Pernica, Zeman, Petržela, Ekpai, Řezníček, Hořava

Hosté: Navas, Modrić, Valverde, Asensio, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez

Karty

Hosté: Nacho Fernández

Rozhodčí

Aytekin – Beitinger, Foltyn (všichni Německo)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

11 483 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud