Adam Procházka
28. listopadu 2018 • 14:30

Střípky z LM: Smolař Ünder, výbuch v Aténách i emoční oslava Mourinha

Vstoupit do diskuse
0
  • Dění kolem úterních pátých zápasů základních skupin Ligy mistrů nabídly mnoho zajímavých momentůDění kolem úterních pátých zápasů základních skupin Ligy mistrů nabídly mnoho zajímavých momentůFOTO: Koláž iSport.cz

    Úterní zápasy Ligy mistrů nabídly vítězství Plzně na hřišti CSKA Moskva (2:1), kanonádu Bayernu Mnichov proti Benfice (5:1) či těsné výhry Manchesteru United a Juventusu 1:0. Několik momentů ale zůstalo během zápasů „skryto“. Kdoví, jak by se vyvíjel duel AS Řím s Realem Madrid, kdyby v závěru první půle nespálil obří tutovku Ünder. Co, respektive koho hledal před zápasem „rudý ďábel“ Marouane Fellaini? Která z legend byla uvedena do síně slávy? A čí fanoušci si zadělali na pořádné problémy?

  • Římský smolař Ünder

    Fotbalisté AS Řím na domácím stadionu podlehli Realu Madrid 0:2. Kdoví, jak by se ale utkání vyvíjelo, kdyby krátce před poločasovou přestávkou nespálil obří šanci Cengiz Ünder. Nicolo Zaniolo poslal přihrávku před branku „bílého baletu“ přesně do míst, kde byl úplně osamocený Ünder. Ten, ačkoliv měl před sebou prakticky prázdnou bránu, namířil míč nad horní tyč.

    Promarněnou šanci si turecký fotbalista mohl vyčítat o to více, když po bezbrankovém prvním poločase udeřil na začátku druhého dějství Gareth Bale a chvíli po něm přidal druhý gól madridského celku Lucas Vazquéz, čímž zajistili královskému klubu výhru 2:0, tři body a jistotu prvního místa ve skupině.

    SESTŘIH LM: AS Řím - Real Madrid 0:2. Schick nedal tutovku, pálil Bale
    Video se připravuje ...

  • Samotář Fellaini

    V tunelu sloužícímu ke vstupu na hřiště řešil před začátkem zápasu s Valencií nezvyklý problém záložník Manchesteru United Marouane Fellaini. Když se hráči obou mužstev vydali směrem k hrací ploše, všichni drželi klasicky za ruku svůj dětský doprovod. Až na Belgičana. Ten kráčel sám.

    Po pár sekundách si to ale, dnes už bývalý kudrnáč, uvědomil a začal se ohlížet přes rameno a hledat svůj doprovod. Vše dobře dopadlo a i Fellaini vstoupil na trávník Old Trafford s dětským „kolegou“.

    SESTŘIH LM: Manchester United - Young Boys Bern 1:0. Fellaini se trefil v nastavení
    Video se připravuje ...

  • Mourinhovy oslavné emoce

    A znovu Manchester United. Tentokrát však událost z konce utkání s Valencií. Když v 91. minutě vstřelil jedinou branku zápasu Marouane Fellaini, snad nejvíce ji slavil trenér „rudých ďáblů“ José Mourinho.

    Z kouče, který neprožívá s United v lize nejlepší časy, vytryskly naplno emoce. Popadl držák s láhvemi a pitím a doslova s ním radostí švihl radostí o zem. Není divu, že oslava byla tak mohutná. Vždyť třemi body si tým z Old Trafford zajistil účast v jarních vyřazovacích bojích Ligy mistrů.

  • Totti v Síni slávy AS Řím

    Nevyhnutelné se stalo skutečností. Legendární útočník Francesco Totti, který spojil celou svou kariéru s AS Řím, byl před začátkem zápasu s Realem Madrid uveden do klubové Síně slávy. V dresu „Giallorossi“ odehrál 785 soutěžních utkání, ve kterých nastřílel 307 gólů. Na památku dostal 42letý italský kanonýr speciální historický dres se svým jménem.

    ANKETA: Třetí místo si už Plzeň pohlídá, věří redaktoři Sportu. Co si myslí o Procházkovi?
    Video se připravuje ...

  • Polská mašina na góly

    Byl zrozen, aby střílel góly. Polský útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandovski to tvrzení naplno potvrdil v úterním zápase proti Benfice Lisabon, ve kterém dvakrát skóroval a přispěl k výhře svého klubu 5:1. Díky svému prvnímu gólu se navíc stal teprve sedmým hráčem historie, který nastřílel v Lize mistrů 50 gólů.

    Pokořit tento milník se mu podařilo v 77 zápasech. Rychleji to dokázali pouze Ruud van Nistelrooy (62) a Lionel Messi (66). Svým druhým zásahem, a tedy 51 brankou, přeskočil v historické tabulce střelců milionářské soutěže Francouze Thierry Henryho, který má na svém kontě přesně 50 tref.

    SESTŘIH LM: Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 5:1. Robben a Lewandowski řádili
    Video se připravuje ...

  • Pyrotechnika na Old Trafford

    K porušení bezpečnostních předpisů došlo v Manchesteru na stadionu Old Trafford. Příznivci Young Boys Bern, jejichž miláčci tu bojovali s domácími United, dokázali propašovat na stadion zakázanou pyrotechniku a při nástupu fotbalistů bylo v jejich sektoru pořádně horko.

    Ačkoliv pořadatelé návštěvníky před utkáním prohledávali, k čemuž použili i speciálně vycvičené psy, nezabránili švýcarským ultras v pronesení zakázaných světlic. Je zřejmé, že United nyní budou muset čelit pokutě od UEFA.

  • Ohnivá koule v Aténách

    Pyrotechnika na Old Trafford? Slabý odvar oproti tomu, co se dělo před zápasem AEK Atény proti Ajaxu Amsterodam. Sektor hostujících fanoušků se ocitl doslova pod palbou. Domácí chuligáni zasypali sektor hostí sprškou světlic, lahví a dalších předmětů. Vše dovršili tím, když jedna z pyrotechnických „vychytávek“ vybuchla v těsné blízkosti amsterodamských diváků. Od vážných zranění uchránilo hostující návštěvníky plexisklo, o které se třaskavina zastavila. Nechceme si ani představovat, co by se stalo, kdyby výbušnina doletěla až mezi dav.

    SESTŘIH LM: AEK Atény - Ajax Amsterdam 0:2. Domácí jsou po 13 letech v osmifinále
    Video se připravuje ...
     

     

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud