iSport.cz
26. října 2022 • 20:35

Inter - Plzeň 4:0. Další debakl… Postup pro domácí, konec v LM pro Barcelonu

Autor: iSport.cz, Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Pátý pokus, pátý debakl a stále nula bodů. Plzeňská Viktoria i po duelu proti Interu Milán dál aspiruje na nejhorší týmový výsledek v historii základních skupin Ligy mistrů. Nažhavený favorit ovládl duel jasně 4:0, jako obvykle proti západočeskému týmu úřadoval Edin Džeko, autor dvou branek. Vyprodané San Siro naopak aplaudovalo svým oblíbencům – Inter si zajistil postup do jarního play off a vyřadil Barcelonu, která marně doufala v úspěch českého šampiona.



Góly

Domácí: 35. Mchitarjan, 42. Džeko, 66. Džeko, 87. Lukaku

Hosté:

Sestavy

Domácí: Onana – Škriniar (C), Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Çalhanoğlu (71. Asllani), Mchitarjan (83. Gagliardini), Dimarco (77. Gosens) – Džeko (71. J. Correa), L. Martínez (83. Lukaku).

Hosté: Staněk – Hejda, Pernica, M. Tijani (51. Jemelka) – Havel, Bucha, Kalvach (70. Ndiaye), Mosquera – Jirka (46. Holík), Vlkanova (84. Pilař) – F. Bassey (46. Chorý).

Náhradníci

Domácí: Cordaz, Handanovič, Asllani, Bellanova, Correa, D'Ambrosio, Darmian, de Vrij, Gagliardini, Gosens, Lukaku

Hosté: Jedlička, Tvrdoň, Pilař, Chorý, Jemelka, Čermák, Holík, Ndiaye

Karty

Hosté: Mosquera, Pernica

Rozhodčí

Ekberg – Culum, Nyberg (SWE).

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

Návštěva

71 849 diváků

Čisté konto držela Plzeň v probíhajícím ročníku Ligy mistrů na San Siru nejdéle, přesně 35 minut. Fantastický Staněk zlikvidoval dvě tutové šance Interu – vyrazil střelu Dimarka z úhlu a následně i hlavičku Henrika Mkhitarjana. Domácí záložník otevřel skóre až při své druhé příležitosti, když ve snadné pozici na zadní tyči dostal balon do sítě. Ještě před půlí zvýšil Edin Džeko a rozčísl průběh zápasu. V 66. navýšil vedení a vstřelil dvanáctou branku v desátém zápase proti Plzni, před koncem se dočkal i Romelu Lukaku.

Bosenský snajpr Džeko, jenž začínal v Teplicích, tradičně zakončoval s ledovým klidem a výrazně pomohl Interu ke třem bodům a kýženému postupu do jarní části v Lize mistrů.

Podobně jako v předchozích duelech Ligy mistrů Plzeň favorita vůbec nekousala. V systému na tři stopery místy fungovala obstojně dozadu, skutečná síla scházela ale směrem dopředu. Fortune Bassey se vůbec neprosadil, o moc lépe nedopadl ani Tomáš Chorý ve druhé půli.

Skóre 3:20 a bodová nula znamená jasný chvost silné skupiny, kde Plzeň plní roli bezbranného otloukánka.  Inter si po drobných rozpacích z utkání odnesl, co potřeboval. Tři „povinné“ body znamenají druhý flek před Barcelonou a postup do jara. Tribuny na San Siru mohutně slavily. Hráči Viktorie už v předchozích zápasech poznali sílu sedmdesátitisícového davu, nicméně rachot v Miláně předčil zaplněný Camp Nou i Allianz Arenu.

Fanoušci katalánského celku před výkopem bombardovali plzeňské sociální sítě, slibovali hory doly, když Viktoria uzme na San Siru body. Nic platné, na plzeňském bodovém kontě stále svítí nula. 

Právě s Barcelonou se Plzeň za týden s Ligou mistrů rozloučí. Statistiky i skóre vypadají jasně, evropská elita je oproti českému mistrovi úplně jinde. Zkušenosti a zážitky hráčům nikdo nevezme. Bílkův soubor bohužel patří do týmů jiné kategorie. Za týden před vlastními fanoušky se může český šampion pokusit o bodový zázrak, aby se nezařadil mezi nejhorší týmy v moderní historii Ligy mistrů.

Inter Milán Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud