30. června 2008 • 15:33

Steaua může hrát Ligu mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Steaua Bukurešť může navzdory obvinění z korupce hrát nadcházející ročník LM. Rozhodla o tom UEFA, protože vyšetřování klubu ještě nebylo uzavřeno.



Až se tak stane, může být podle agentury Reuters osud klubu přehodnocen.

Steaua byla potrestána odpočtem sedmi bodů v tabulce uplynulého ligového ročníku, za to že kontroverzní majitel klubu Gigi Becali podle protikorupčních vyšetřovatelů nabízel 1,7 milionu eur (zhruba 42 milionů korun) hráčům a prezidentovi Universitatey Kluž Antonu Dobosovi, aby v posledním ligovém kole porazili svého městského rivala CFR.

Lídr tabulky nicméně sestupující Universitateu zdolal 1:0 a získal titul o bod před Steauou. Odečet bodů však neovlivnil konečné druhé místo Steauy v lize o případ se však začala zajímat policie.

Becali dostal dvouletý zákaz vstupu na rumunské stadiony a pokutu, stejně jako prezident Universitatey, která přišla o šest bodů.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud