10. prosince 2009 • 22:47

Kličky, gól a zraněný kotník. Messi bude chybět

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Hon na Messiho" pořádali hráči Kyjeva zbytečně. Hvězdu Bracelony nezastavily ostré skluzy, držení ani těsné bránění. Čerstvého držitele Zlatého míče nepříjemná hra soupeře neotrávila. Naopak. V závěru utkání si Messi došel pro faul a výstavní trefou z přímého kopu zařídil výhru Barcelony 2:1.



Četné nájezdy soupeřů se bohužel podepsaly na Messiho zdraví. Těsně poté, co vstřelil vítěznou branku, ho na hranici vápna sestřelil Almeida. Argentinec utkání nedohrál, ze hřiště odkulhal s bolestivou grimasou.

Kvůli zraněnému kotníku Messi vynechá sobotní derby s Espaňolem Barcelona, ohrožena je i jeho účast na mistrovství světa klubů.

Třetina všech faulů, kterých se v úterním utkání Ligy mistrů dopustili hráči Kyjeva, mířila proti Lionelu Messimu. Přesto duel čtyři minuty před koncem rozhodl…

Do Lionela Messiho nevybíravě zajel Almeida Do Lionela Messiho nevybíravě zajel AlmeidaFoto ČTK/AP


Klenot Barcelony na sebe upozornil už v prvním poločase. Gólman Šovkovskyj vyrobil nevídaný kiks, když svou rozehrávkou nabídl míč přímo Messimu. Ten z vápna tvrdě vypálil, brankář Kyjeva však skvělým zákrokem svou chybu napravil.

Čtěte více:
Slavný brankář močil během utkání Ligy mistrů »

Balotelliho gól: když míč ve vzduchu zaplave »

Pokud se Messi rozeběhne, je k nezastavení. Když čtvrt hodiny před koncem obešel jako by nic dva obránce, stadion téměř oněměl úžasem. Naštěstí pro Kyjev následnou střelu Alvese  zblokoval jeden z obránců... Neujala se ani Messiho možnost po přihrávce Xaviho.

Hráči Barcelony slaví vyrovnávací branku Hráči Barcelony slaví vyrovnávací brankuFoto ČTK/AP


Zoufalým Kyjevanům nepomáhaly ani tvrdé fauly. Do křížku s dvaadvacetiletým Argentincem se dostal i věhlasný kanonýr Ševčenko. Zákrok ukrajinského útočníka na polovině hřiště rozhodčí ocenil žlutou kartou.

Jeden z mnoha faulů sám Messi zabijácky potrestal. Dvacet metrů před brankou Šovkovského si postavil balon a levačkou zakroutil míč do sítě.

Messi mohl přidat ještě jednu trefu. V samém závěru opět pláchl všem soupeřům, jeho nájezd tentokrát Šovkovskyj vyrazil. Vedení 2:1 si však Barcelona s přehledem pohlídala až do konce.

"Byla to silná, náročná skupina. Mohli jsme skončit první, nebo klidně vypadnout. Nakonec se nám to povedlo. Pro mne je to jeden z nejšťastnějších dnů v roli trenéra Barcelony," řekl po utkání kouč Barcelony Pepe Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud