Jonáš Bartoš
21. července 2010 • 22:49

První a hned výstavní trefa. Spartu táhne Matějovský

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta pro novou sezonu získala opravdu skvělou posilu. Marek Matějovský proti Ljepaje znovu dirigoval hru Letenských, k asistencím z minulých zápasů tentokrát přidal i krásnou trefu z přímého kopu. Spolu s Martinem Zemanem rozhodl o výhře 2:0 a zajistil Spartě postup do třetího předkola Ligy mistrů. „Jsem rád, že jsme to zvládli,“ vykládal spokojený špílmachr novinářům po utkání.



Čtyři zápasy, tři asistence a jeden gól. Bilance letní posily z Readingu bere dech. Matějovský v každém utkání řídí hru Sparty, patří k nejlepším na trávníku. Uprostřed hřiště je přesně tím hráčem, který Spartě v minulé sezoně scházel. Proti lotyšské Ljepaje se navíc dočkal první trefy po návratu z Anglie.

Ve třinácté minutě krásně zakroutil balon za záda gólmana Spoleho a poslal Spartu do důležitého vedení. „Přímáky jsem nikdy moc nekopal. Vždycky byly v týmu lepší exekutoři, já jsem se k nim dostal až tady. Jsem moc rád, že mi to tam spadlo,“ radoval se Matějovský z krásné standardky.




Dokud byl na hřišti, Sparta držela Lotyše na jejich polovině a s přehledem kontrolovala hru. „S odchodem Matějovského a Kucky ztratila naše hra glanc,“ uznal po utkání i trenér Chovanec.

Radost z postupu kazí Spartě zranění. Utkání nedohrál Lačný, ani na lavičce nebyl Bony Wilfried. "Včera na tréninku si svalové zranění přivodil Bony, Lačný hned po zápase odjel na prohlídku do nemocnice," vypočítával ztráty Chovanec.

Naopak potěšit ho musel výkon Matějovského. Ze záložníka, který ještě v loňské sezoně strádal na lavičce Readingu nebo bojoval se zdravotními problémy, se stává klíčový muž Sparty. 

„Hlavně jsem rád, že jsme předkolo zvládli a jdeme dál. Musíme se soustředit na další zápasy, osobní úspěchy jdou stranou,“  zdůraznil Matějovský, jež si svými výkony říká o místo v reprezentačním dresu.

Pro devětadvacetiletého středopolaře je momentálně nejdůležitější sobotní duel se Slováckem, ve kterém Sparta musí napravit selhání v Hradci Králové. „Koho dostaneme do dalšího předkola, není podstatné. Musíme porazit Slovácko a až pak přijde na řadu úterní předkolo Ligy mistrů.“

V něm čeká Spartu polská Lech Poznaň, která až po penaltovém dramatu porazila azerbajdžánský Inter Baku.

Martin Zeman se raduje z druhé branky Letenských.
Martin Zeman se raduje z druhé branky Letenských.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud