27. července 2010 • 23:17

Odveta v Poznani bude ještě těžší, říká Chovanec

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsné vítězství 1:0 trenéra fotbalové Sparty Jozefa Chovance potěšilo. Zároveň si ale uvědomuje, že jeho svěřence čeká odveta, která bude mnohem těžší než duel na Letné.



Jozef Chovanec dlouho a nervózně povstával u lavičky. Na tabuli svítil bezbrankový stav a jeho svěřenci se moc neměli k tomu, aby vstřelili gól. Není divu, poprvé vystřelili na branku až v 70. minutě!

Polští novináři výkon Sparty glosovali slovy, že  nebyl nic extra, prostě nic výjimečného. Na to ovšem Chovanec nasupeně řekl: „Jejich názor jim neberu. Hráli jsme tak, abychom vyhráli, a to se nám povedlo.“

Spartě otevřela dveře do polské branky až Kuckova tyčka. Po ni jakoby sparťané zjistili, že mohou uspět. A tak zvýšili aktivitu a záhy slavili gól.




„Museli jsme mužstvo zklidnit, aby nepropadlo panice. Trpělivost se vyplatila. Po brance jsme zlepšili pohyb a vytvářeli si další šance. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ podotkl Chovanec.

Erich Brabec slaví svou branku.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Proč Sparta nedokázala aktivně hrát od první minuty, vysvětluje několika důvody. „Někteří rekonvalescenti nebyli stoprocentně fit, což se na hře podepsalo. Taky jsme byli nervózní. To zase pramenilo z důležitosti utkání,“ řekl.



Podle trenéra letenských fotbalistů obě mužstva rovněž hrála tak, aby se nedopouštěla chyb. „Takže jsme se moc nedostávali do koncovky. Obrany zápasu zkrátka vévodily,“ hlesl.

Proto si jediné branky Ericha Brabce nesmírně váží. Zároveň ale upozorňuje, že celý dvojzápas je teprve v poločase. „Odveta bude těžká, možná ještě těžší,“ dodal Chovanec.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud