3. srpna 2010 • 15:10

Chovanec před Poznaní: Musíme být aktivní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aktivní hra a také zkušenosti mohou hrát velkou roli v odvetě 3. předkola Ligy mistrů, kterou sehrají fotbalisté Sparty ve středu večer v Poznani. Trenér Jozef Chovanec sice ještě dnes netušil, zda bude mít k dispozici kompletní ideální sestavu, ale bez ohledu na jména prý jeho klub pošle do další fáze soutěže pouze týmový výkon.



Chovanec vzal do půlmiliónové Poznaně 21 hráčů, ale kteří tři se nevejdou na osmnáctičlennou soupisku pro utkání, ještě nevěděl.

"U několika hráčů včetně těch klíčových nemáme příliš jasno, zda hrát budou. Lékaři sice tvrdí, že každá hodina může jejich stav vylepšit, ale raději zůstávám pesimistou a připravuji se na různé alternativy," uvedl kouč.

Tomáš Řepka v debatě s Pamičem.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Bez ohledu na zdravotní stav hráčů je ale přesvědčen, že k postupu do 4. předkola Ligy mistrů může vést jen kolektivní výkon. "Máme několik více zkušených fotbalistů, ale soupeř má kádr poskládaný podobně. Nebudou rozhodovat individuality, ale týmový výkon ve všech řadách," řekl Chovanec.


Těsný náskok z Prahy je sice slibný, ale nijak rozhodující. "Jen bránění výsledku 1:0 by k ničemu nevedlo. Pokud nebudeme aktivní, nemáme šanci postoupit. Hrát na bezbrankový výsledek by nebylo ideální," tvrdil trenér, přestože právě Poznaň mívá s důslednou defenzivou soupeře potíže.

"Třikrát sice letos vyšli naprázdno, ale pokaždé si šance vytvořili. Je ale pravda, že se střílením gólů mají potíže," uvedl na adresu polského mistra.

Tvrdý souboj Kucky a Wojtowiaka.Foto ČTK


K nedělní prohře 0:1 v Českých Budějovicích se vracet nechtěl, výjimečný tlak ze strany fanoušků prý necítí. "Ve Spartě je tlak neustále a my věříme, že naši fandové navíc dokážou na rozdíl od širší sportovní veřejnosti pochopit důvody, které nás vedly ke změnám," připomněl kouč, že na jihu Čech nehrál jeho tým zdaleka v ideálním složení.


Nepodceňuje prý ani situaci, kdyby došlo po prohře 0:1 k penaltovém rozstřelu, v němž se Poznaň natrápila v předchozím domácím duelu proti Baku.

"Speciálně nyní jsme je netrénovali, děláme tak průběžně po většině tréninků. Zahrávání penalt rozhodně nepodceňujeme," prohlásil Chovanec.

Tomáš Řepka v debatě s Pamičem.
Tomáš Řepka v debatě s Pamičem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud