3. října 2008 • 16:16

Mladík Fantiš: Díky, pane Moralesi

Autor: Horst Strnad
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu šestnáct, studuje střední školu v Příbrami a při tom hraje fotbal. Úplně normální mladý kluk, chtělo by se říct. Jenže Antonín Fantiš nehraje někde na plácku s kamarády a nebo za místní dorost. On kope první ligu. A zatím velmi dobře.



Proti Bohemians jste nastoupil v lize počtvrté, ale poprvé od začátku. Podle odborníků jste nezklamal. Ale co vám řekl trenér Morales?
"Nijak zásadně se mnou ten výkon nerozebíral. Jen se mě po zápase zeptal, jestli jsem se svým výkonem spokojený. Já na to, že to vždycky může být lepší. Moc jsem si přál dát gól, což se mi ale nepovedlo."

OČIMA TRENÉRA
"Fantiš je velmi mladý hráč, ale fyzicky a mentálně je připraven na to, aby hrál v první lize. Proti Bohemians Praha zvládl utkání velmi dobře. Pokryl řadu míčů a výrazně přispěl k našemu vítězství. Má velký potenciál, bude záležet především na něm, jak s ním naloží."
MASSIMO MORALES, trenér Příbrami
Jak se to seběhlo, že v šestnácti hrajete ligu?
"No, když přišel do klubu pan Morales, tak se hodně zajímal o mládežnická mužstva. Vzal mě do přípravy s áčkem. A když končila, tak mi řekl, že zůstávám. Musím mu moc poděkovat."

Se školou problém nemáte?
"Chodím na integrovanou střední školu, obor obchod a marketing. Vloni jsem chodil normálně každý den. Ale teď to nejde, takže jsem zažádal o individuální plán a zdá se, že ho dostanu."

Jak na váš fotbalový růst reagují spolužáci, kamarádi a hlavně kamarádky?
"Jsou úplně v pohodě. Nikdo kolem mě to moc neprožívá. Kámoši mi fandí a na telefon mi tu a tam přijdou povzbuzující esemesky. Všechno je stejné, jako dříve. A co se týče kamarádek, tak jsem rád, že mi drží palce. Ale já mám přítelkyni. A mám ji moc rád."

Prý jste velkým módemanem?
"To si ze mě náš marketingový ředitel pan Větrovský dělal srandu, že mě zajímá móda. Tak mi na internetové stránky klubu napsal jako koníček modeling. Ale je pravda, že mám rád hezké oblečení, kupuju si ho a vybírám sám. Jednou za čas si udělám výlet do Prahy a něco hezkého si koupím."

Jaký je váš fotbalový sen?
"Nejdřív se pořádně musím prosadit v Příbrami. Chtěl bych si vybojovat místo v základu. A pár sezon tu odvést dobré služby a pak se třeba s mým manažerem Chovancem podíváme po nějakém větším klubu. Až budu připravený, nebránil bych se zahraničí."

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud